Wim den Besten

GKV Enomics behaalt nuttige overwinning

15 september 2019 om 11:10 Korfbal

GORINCHEM GKV Enomics wist zaterdag 14 september de eerste punten van het seizoen binnen te slepen door een moeizame, maar verdiende overwinning op BEP uit Purmerend. In een wedstrijd met veel gezichten, waar de scheidsrechter een prominente rol speelde, wist GKV Enomics in de laatste minuten toe te slaan en nam het de punten mee terug naar Gorinchem.

Na enkele weken extreme hitte, afgewisseld met veel regen, was het nu dan een keer perfect korfbalweer. Zowel BEP als GKV Enomics was nog puntloos. Beide ploegen was er dus veel aan gelegen om van de nul af te komen en het seizoen een gunstig vervolg te geven. In de beginfase werd dit GKV Enomics vrijwel onmogelijk gemaakt, grotendeels door enkele onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Resultaat, een 4-2 achterstand. Een sterkere fase van GKV Enomics betekende via 9-9 een 9-12 ruststand. Een belangrijke rol was weggelegd voor Jeremy van 't Hof, die Panagos Iliadis verving. Met meerdere mooie afstandsschoten legde hij de basis voor een sterk slot van de eerste helft.

Net als de eerste helft, was het begin van de tweede helft stroef. Via wederom Jeremy van 't Hof kwam GKV Enomics op 9-13, maar meerdere invallers aan de kant van BEP gaven de thuisploeg nieuwe energie en hoop. Enkele doelpunten van die invallers, en een doelpuntendroogte aan de kant van GKV Enomics resulteerde in een gelijke stand bij 14-14. Op dat moment verviel GKV Enomics in een statisch aanvalsspelletje, waar het juist de bedoeling is dat er over veel schijven wordt aangevallen.

In de slotfase wist GKV Enomics dit keer het beste de zenuwen te bedwingen. Het overwicht werd uiteindelijk gelukkig zichtbaar en na 16-16 en 18-18 wist de ploeg via Niek van der Weijden en wederom van 't Hof de wedstrijd te beslissen: 18-20. Een moeizame, maar verdiende overwinning, die eigenlijk niet de krachtsverhoudingen goed weergeeft, maar wel de wedstrijd weerspiegelt.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 5, Jeremy van 't Hof 5, Mats den Besten 3, Suzanne Kuipers 3, Nienke van der Weijden 2, Kevin van Beest 2.