Expositie leerlingen Omnia College in De Bogerd
Expositie leerlingen Omnia College in De Bogerd Erik Blankenstein

Expositie Omnia College in De Bogerd

16 september 2019 om 12:05 Onderwijs Deel je nieuws

Van september tot eind december is in gemeenschapshuis De Bogerd een expositie te zien met werken van leerlingen. Deze leerlingen zitten op het Omnia College. Het Omnia College is een VMBO school op steenworp afstand van het gemeenschapshuis.  

De kunstwerken die geëxposeerd zijn komen niet uit een opdracht. Het is werk van verschillende opdrachten, jaarlagen en materialen. Dit geeft meteen de veelzijdigheid van het vak beeldende vorming aan. Binnen beeldende vorming heb je verschillende disciplines die aan de orde kunnen komen. In de tentoonstelling zijn vooral tekeningen, schilderijen en geboetseerde werken te zien. Maar ik de lessen wordt ook sterk aandacht besteed aan werken met computerprogramma’s als Photoshop en Illustrator. Ook fotografie is iets wat wordt aangetikt binnen het vak.

In het komende jaar gaat er een verandering plaats vinden binnen de creatieve vakken op Het Omnia College. Het oude vak was nog erg gericht op de traditionele manier. Binnen de nieuwe beeldende vakken willen we ruimte maken voor projectmatig onderwijs. Door projectmatig onderwijs te geven kan de leerling er zelf voor kiezen waar zijn/haar passie ligt en dit uitdiepen. Ook ontstaat er op deze manier meer vrijheid voor de leerling betreft het bepalen richting betreft kunst.

Geniet van de mooie werken en hopelijk tot in de toekomst!

Vaksectie Kunst Omnia College

De Bogerd vindt u aan de W.de Vries Robebweg 100 te Gorinchem en is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie