Archief BDUMedia

Ruime zege GKVEnomics

22 september 2019 om 19:10 Korfbal

GORINCHEM Met Kevin van Beest scorend in een hoofdrol met 9 treffers, heeft GKVEnomics met een duidelijke 20 - 14, de volle winst binnengehaald op Unitas/Perspectief uit Harderwijk.
Op een zonovergoten Molenvliet kende GKVEnomics een flitsende start en nam binnen 6 minuten een snelle 5-1 voorsprong, dankzij een dubbelscore van Kevin Beest, een afstandsschot van Niek van der Weijden, een fraaie doorloopbal van Nienke van de Weijden en een benutte kans achter de korf van Mats den Besten.
De scoringsmachine haperde, waardoor Unitas in de 12e minuut terug kon komen naar 5 - 3.
De verdediging gaf geen krimp, waardoor het Kevin van Beest in de 17e en 24e minuut de marge kon vergroten naar 7 - 3. Niek van der Weijden tweemaal uit een strafworp en wederom spits Kevin van Beest, goed gesteund door zijn vakgenoten, tweemaal van afstand binnen een minuut, zorgden voor een 10 - 4 ruststand.
In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Unitas verzaakte de kans om dichterbij te komen door het missen over de gehele wedstrijd van 5 van de 8 toegekende strafworpen. Het Gorcumse standaardteam kwam geen moment in gevaar. Pepijn Kuijntjes werd tot driemaal toe ingezet om verdedigend zijn kwaliteiten te tonen tegen de gevaarlijkste heer van Unitas en deed dat naar behoren. De GKVers kwamen op een voorsprong van 14 - 8 na 10 minuten en via 16 - 10 werd het een klinkende 20 - 14 overwinning.
Zaterdag weer een thuiswedstrijd voor GKVEnomics. Rode lantarendrager Velocitas komt op bezoek op Molenvliet.. Aanvang 15.30 uur

GKVEnomics - Unitas/Perspectief  20 - 14