River Dragons op het NK 2019
River Dragons op het NK 2019 River Dragons

River Dragons prolongeren titels op NK!

22 september 2019 om 20:57 Overig Deel je nieuws

De River Dragons uit Gorinchem hebben op het Nederlands Kampioenschap Drakenboten hun titels op de 200 meter en de 500 meter met succes verdedigd! Op de afsluitende 2.000 meter behaalde het team met een gedeelde tweede plaats een zilveren medaille.

Aan het NK Drakenbootvaren 2019 dat op zaterdag 21 september traditioneel op de Bosbaan in Amsterdam werd gehouden deden 12 teams mee in de hoogste klasse, de ‘premier mixed klasse, grote boot’. Verder waren er wedstrijden in de kleine boten en wedstrijden voor de jeugd.

Wisselend seizoen

De River Dragons kenden in aanloop naar het NK een wisselend seizoen. Hoewel er hard werd getraind werden goede resultaten afgewisseld met wedstrijden waarin geen eremetaal werd veroverd. Ook op het Europees Kampioenschap in Sevilla kon het team deze zomer geen hoge ogen gooien.

Overmacht

Het team begon dan ook niet per se als favoriet om de titels te prolongeren. Mede omdat het deelnemersveld verder bestond uit twee teams van de eeuwige rivaal The Dutch Dragons en de sterke teams Odysseus Dragons uit Alkmaar en Old Water Dragons uit Oudewater.

Na de eerste wedstijd was het echter duidelijk dat de River Dragons hun beste vorm voor het einde van het seizoen hadden bewaard. Dankzij een agressieve start en een technische en krachtige slag lukte het om de concurrenten op de 500 meter en de 200 meter in alle wedstrijden ruim voor te blijven en die afstanden met overmacht te winnen.

“We hebben het hele seizoen geoefend op een agressieve start en we zijn altijd bezig om onze techniek te verfijnen. Het is fantastisch als dat allemaal samenkomt in de wedstrijd waarin de prijzen uiteindelijk worden verdeeld” aldus trainer Aldo Snik.

Op de afsluitende 2.000 meter konden de Gorcummers niet opnieuw de titel in de wacht slepen; op die afstand werd het zilver veroverd na een gedeelde tweede plek met Odysseus Dragons. De eerste plek was voor The Dutch Dragons.

Teamprestatie

Trommelaar en trainer Kim Ament: “Ik ben ontzettend trots op deze teamprestatie! Drakenbootvaren draait niet alleen om techniek of kracht van een individu, maar juist om het functioneren als team. De resultaten op het NK zijn het bewijs dat we een hecht team hebben waarin iedereen zich inzet om maximaal te presteren.”

Ook eens meedoen? 

Het team is drie keer per week op het water te vinden. Geïnteresseerden, beginnelingen of gevorderden, zijn altijd welkom; neem dan een kijkje op de Facebook pagina van de River Dragons.

advertentie
advertentie