Yoeri Duyzer waagt namens Woudrichem een doelpoging.
Yoeri Duyzer waagt namens Woudrichem een doelpoging. JAN NOORLANDT

Woudrichem trakteert Arkel en oud-coach Elands op forse nederlaag

23 september 2019 om 00:42 Voetbal

REGIO Het voetbalseizoen is vanaf zaterdag in alle amateurcompetities van start gegaan. Arkel-coach Leon Elands ging met zijn ploeg op bezoek bij zijn oude club: Woudrichem. Het werd geen plezierig weerzien voor Elands.

Eerst hielp Elands Woudrichem van de vierde naar de tweede klasse. Vorig seizoen hielp hij ook Arkel van de derde naar de tweede klasse. Het lot koppelde nota bene die twee clubs aan elkaar voor de seizoenstart in de tweede klasse F.

Veel plezier hield Elands niet over aan het duel met de ploeg waar hij zes seizoenen werkte. Mede door een dubieuze rode kaart van Nick van der Stam (hij raakte Bori Secreve per ongeluk in het gezicht) moest Arkel een uur lang met een man minder spelen en dat maakte de klus er niet makkelijker op. Bij die rode kaart was de stand 1-0 voor Woudrichem, dat vorig seizoen maar net naast een plek in de nacompetitie greep.

In de tweede helft kreeg Ewout Verschoor de bal op de hand, waarna Danny Schaap de 2-0 kon maken vanaf de stip. Een hattrick van Tim Saaman maakte de ellende voor Arkel compleet met een 5-0 nederlaag bij het debuut in de tweede klasse. 

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys speelt nog altijd Tweede Divisie en dat betekent dat de Werkendammers voor zaterdag al vier wedstrijden onderweg waren. Onder de nieuwe coach Rick Adjei, tot vorig seizoen nog coach van Unitas (zo.), werd de eerste wedstrijd verloren van SV TEC, maar daarna werden drie duels op een rij gewonnen. Zaterdag werd het op eigen veld tegen HHC Hardenberg geen 'vier op een rij' voor Kozakken Boys, waar Royston Drenthe zijn basisdebuut maakte. De club uit Hardenberg vertrok met een 2-4 zege. Kozakken Boys staat nog wel vijfde met vier punten achter koploper IJsselmeervogels.

UNITAS ZO., HOOFDKLASSE Ook de zondagtak van Unitas was tot zaterdag al drie wedstrijden onderweg in de Hoofdklasse B. De mannen van de nieuwe coach Jeroen van Bezouwen verzamelden in de eerste drie wedstrijden vijf punten en daar kwamen zondag drie punten bij na de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Op het eigen Sportpark Molenvliet werd met 3-1 gewonnen. De roodbroeken staan nu derde met twee punten minder dan koploper Halsteren.

GJS, 2F Ook GJS heeft sinds deze zomer een nieuwe coach. Cees Lagendijk maakte na zeven jaar plaats voor Marco Verbeek, die zaterdag zijn vuurdoop voor de competitie kende. GJS ging op bezoek bij Pelikaan en dat werd een bezoek om snel te vergeten door de Gorkumse Jonge Spartanen, die vorig seizoen degradeerden uit de eerste klasse. Pelikaan stuurde GJS met liefst 3-0 weer huiswaarts.

SLEEUWIJK, 2F Voor het eerst sinds 14 mei 2011 speelde Sleeuwijk zaterdag weer eens een competitiewedstrijd in de tweede klasse. De Roefbewoners promoveerden vorig seizoen eindelijk naar dat niveau en EBOH was afgelopen weekend de eerste tegenstander. Dat eerste duel liep uit op een domper: 1-4.

SVW, 3C Na één speelronde staat SVW bovenaan de derde klasse C. De Gorcumse streepjes zijn een van de titelkandidaten in die klasse en dat maakte de ploeg van Tutu Ndona meteen waar. VVAC werd, net als vorig seizoen, met liefst 6-0 verslagen. Gino Dix nam met een hattrick de helft van de Gorcumse productie voor zijn rekening.

SCHELLUINEN, 3C In dezelfde derde klasse als SVW won ook Schelluinen het eerste duel van het seizoen. Zo overtuigend als bij de Gorcumers ging dat niet, maar promovendus Groot-Ammers werd wel met 2-1 opzij gezet.

VUREN, 3D Vuren ontsnapte vorig seizoen maar nipt aan degradatie naar de vierde klasse en ook dit seizoen in de derde klasse D is niet goed van start gegaan voor de mannen van coach Ron Vlot. VV Zwaluwe was gastheer voor Vuren en hield de punten op het eigen Sportpark De Kwarrehoek: 2-1.

UNITAS ZA., 4D De zaterdagtak van Unitas is na één seizoen weer terug in de vierde klasse en behoort als degradant automatisch tot een van de favorieten voor de bovenste plekken. Die favorietenrol maakte de ploeg van coach Marcel de Vlaming niet waar afgelopen zaterdag. Op bezoek bij Kerkwijk gingen de roodbroeken met 1-0 onderuit.

HEROVINA, 4D Herovina kende de competitiestart waar alle clubs in Nederland de gehele zomer van droomden. Op eigen veld werd Well met liefst 7-0 verslagen. Die zege stelde de formatie van coach Glenn Calor al in de eerste helft veilig. De thee werd namelijk gedronken bij een 6-0 stand. Kevin Steenbruggen was met een hattrick de grote man aan Herwijnense zijde.

SVS'65, 4D Met de komst van Willem Looijen, Marvin Westerduin en Levi Slob zijn de verwachtingen bij SVS'65 dit seizoen hoger dan in andere seizoenen. De eerste wedstrijd van het seizoen in dezelfde vierde klasse als Unitas (za.) en Herovina werd echter niet gewonnen. Op bezoek bij Peursum kwam SVS'65 met 2-0 achter, maar door goals van Looijen en Sam Muilenburg sleepten de mannen uit Spijk in elk geval nog een punt uit het vuur.

advertentie
advertentie