Afbeelding
Fotografie Studio Ziezo

Komende vrijdag Schemermarkt Langendijk

23 september 2019 om 16:11 Zakelijk

GORINCHEM De Schemermarkt: een avond vol vermaak, met marktkraampjes, theater en muziek aan de Langendijk in Gorinchem. Vrijdagavond 27 september vindt voor de tweede keer de Schemermarkt plaats, georganiseerd door Gorinchemse ondernemers.

door Lucas Versteeg

,,De Schemermarkt is veel meer dan alleen een markt. Diverse lokale artiesten zullen optreden op verschillende plekken op de Langendijk in de Gorinchemse binnenstad. In het Schemertheater zijn doorlopende kleine voorstellingen te zien, we beginnen met een voorstelling voor kinderen en eindigen laat met een zéér spannend verhaaltje voor het slapen gaan", vertelt Yvonne van Dijk, eigenaresse van De Buurvrouw. Samen met collega-ondernemers Eline (van Dots Conceptstore), Teunis (van Pavlov) en Anja (van de Sterpoelier) organiseert zij dit evenement. De avond duurt van 18:00 tot 23:00 en is bedoeld voor het hele gezin. ,,De winkels op de Langendijk zijn open en er staan kraampjes vol originele producten van lokale creatievelingen."

SCHEMERLAMPEN Vorig jaar vond de Schemermarkt voor de eerste keer plaats. ,,We bedachten dat er een soort avondmarkt in Gorinchem moest komen met een gezellig sfeertje dat een vakantiegevoel oproept. Het was een groot succes vorig jaar. De reacties waren zo leuk, dat er in december een kerstversie werd georganiseerd, en ook dat was goed bevallen. Daarom organiseren we De Schemermarkt dit jaar weer. Mèt een grote verbetering: De straat hangt, net als vorig jaar, vol schemerlampen, maar dit jaar branden ze ook allemaal! Dat maakt het sfeertje natuurlijk wel compleet."

VERWACHTING De avond vindt plaats in het weekend van de Botenbeurs in Gorinchem, dus er wordt verwacht dat er veel toeristen zullen komen. ,,De straat leent zich er heel goed voor. Door alle cafés in de straat kunnen bezoekers makkelijk daarna nog een drankje doen om de avond af te sluiten." Volgens Yvonne is het wel duidelijk: ,,Het word een gezellige avond voor het hele gezin met een zeer gevarieerd aanbod. Kom lekker rondstruinen!"

advertentie
advertentie