Afbeelding
import

Gorinchem genomineerd voor Sportgemeente 2019 en Beste Sportinitiatief

24 september 2019 om 16:54 Maatschappelijk

GORINCHEM Gorinchem doet mee in de race om de titel Sportgemeente van het jaar 2019. Ook is het Gorcumse initiatief Zomerprogramma genomineerd voor Beste Sportinitiatief. De winnende gemeente en het beste initiatief worden op woensdag 25 september bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen.

Om voor de titel Sportgemeente 2019 in aanmerking te komen, moesten gemeenten laten zien wat ze doen aan hun sport- en beweegbeleid. Maar vooral hoe ze dit in de praktijk doen. De kracht van onze stad is dat we samen met heel veel partners ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen. Het gaat niet alleen om sportverenigingen die hieraan bijdragen. Het verenigingsleven, jongerenwerk, cultuur, onderwijs, zorg, het bedrijfsleven en Gorinchem Beweegt staan samen aan de lat. Met elkaar zetten zij zich in voor de Kracht van sport in onze gemeente.
 
Gorinchem is genomineerd voor Sportgemeente 2019 samen met Almelo, Simpelveld en Venlo.  Allemaal gemeenten met een prachtig sportklimaat. Onlangs bezocht een jury Gorinchem om te zien hoe de Kracht van Sport in Gorinchem werkt. Zij bezocht onder meer het Sportpunt, werd in de moskee An-Nasr bijgepraat over onder meer de Ramadan Cup, bezocht het Cruyf Court en nam een kijkje bij Seniorenfit.
 
Het Gorcumse sportinitiatief Zomerprogramma is een van de vier genomineerde sportinitiatieven. Het Zomerprogramma bestaat uit een reeks van activiteiten die de hele zomervakantie plaatsvinden. Het wordt met 29 lokale partners opgezet en uitgevoerd en biedt een programma voor jong en oud. Een breed programma dat van alles te bieden heeft en waar de kracht van sport ook zichtbaar wordt.

advertentie
advertentie