Een potje 'planken' tijdens de 10@10Challenge op De Tamboerijn
Een potje 'planken' tijdens de 10@10Challenge op De Tamboerijn Steffie Duister

Leerlingen Tamboerijn geïnspireerd door Kickbokskampioen!

25 september 2019 om 20:08 Onderwijs Deel je nieuws

Als Gezonde School  is CBS De Tamboerijn altijd op zoek naar leuke beweegactiviteiten.  Dit keer lieten de leerlingen zich aansporen door Rico Verhoeven in de 10@10Challenge als onderdeel van de Nationale Sportweek.

Woensdag 25 september, de nationale Kraanwaterdag, stond op CBS De Tamboerijn volop in het teken van gezondheid. De leerlingen gingen met elkaar in gesprek over het drinken van kraanwater in plaats van zoete drankjes. Het was al snel duidelijk dat gewoon water drinken niet alleen goedkoop is, maar ook nog eens veel beter voor je tanden en voor je gewicht dan sapjes en frisdranken. Op initiatief van de Leerlingenraad werden in elke groep afspraken gemaakt over een eigen Kraanwaterdag.  Jong geleerd…

Behalve verantwoord eten en drinken is ook bewegen superbelangrijk voor een goede gezondheid. Vandaag deden alle leerlingen mee aan de 10@10Challenge: de uitdaging om tien minuten onafgebroken te bewegen. Om klokslag 10 uur vanmorgen gaf Kickbokskampioen Rico Verhoeven een actieve video-instructie.  Hij spoorde de kinderen aan met allerlei oefeningen, waarbij het hele lichaam aan bod kwam. Het enthousiasme onder de leerlingen en leerkrachten was groot, zeker toen ze werden uitgedaagd te ‘planken’!

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Vesting Gorinchem, in het bezit van het Gezonde School-vignet Bewegen en Sport . Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .

Tamboerijnleerlingen bewegen met de 'moves' van Rico Verhoeven
advertentie
advertentie