Afbeelding
Kevin de Bruin

Gezelligheid in binnenstad bij Schemermarkt en Botenbeurs

28 september 2019 om 19:12 Evenementen

GORINCHEM De binnenstad is dit weekend de drukstbezochte plek van Gorinchem. Mensen komen van heinde en verre voor de Botenbeurs. Ook waren veel ogen gericht op leuke producten die tijdens de Schemermarkt werden verkocht.

Dit is een druk weekend voor Gorinchem. Ruim dertig jaar is de Botenbeurs een echte publiekstrekker binnen Gorinchem en ook dit jaar komen mensen van heinde en verre om verschillende boten te bezichtigen. Toch zijn de boten niet het enige wat de ogen van het grote publiek trekt. Veel Gorinchemers trapten het weekend al goed af door vrijdagavond even langs de Langendijk te lopen. Hier kon worden genoten van muziek, worden gegeten en stonden een heleboel kraampjes waar mensen hun eigen producten verkochten. Zo werden er bloemstukjes verkocht, kaarsen, boeken en ook schemerlampen van gerecyclede materialen.

De gezelligheid was vrijdagavond niet alleen op de Langendijk te vinden. Op de Kriekenmarkt en Varkensmarkt stond zaterdag naast de Botenbeurs nog de zogeheten Big Band Cruise. Tien orkesten zorgden de hele dag voor swingende muziek. Ook Big Band Gorinchem was aanwezig, terwijl zij werden ondersteund door live zang van de Gorinchemse zanggroep KLINK! Tussen de bedrijven door liepen de terrasjes vol met mensen die tussendoor even een drankje wilden doen.

Onze verslaggever Kevin de Bruin was dit weekend ook in de binnenstad en maakte een video van de Schemermarkt. Hier was de gezelligheid en levendigheid in de binnenstad al goed te merken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie