Afbeelding
PETER VAN MULKEN

Afsluiting Bedevaartseizoen

1 oktober 2019 om 19:29 Religie

BRIELLE Op zaterdag 5 oktober wordt in de HH. Martelaren van Gorcum, De Rik 5 in Brielle het Bedevaartseizoen afgesloten. De plechtige eucharistieviering met als hoofdcelebrant vicaris-generaal Tjeerd Visser begint om 14.00 uur. Daarna volgt er om 15.00 uur een informele ontmoeting.

Op zaterdag 11 mei startte het Bedevaartseizoen van dit afgelopen jaar. Mgr. Van den Hende was hoofdcelebrant tijdens de eucharistieviering, waarin een speciaal moment was voorzien. Aan het begin van dit jaar was immers de reliekschrijn gerestaureerd. Deze schrijn werd met de relieken van de Martelaren plechtig teruggeplaatst op zijn vaste plek voor het altaar.

In vergelijking met voorgaande jaren waren er meer eucharistievieringen, maar ook andere gebedsmomenten zoals een plechtig lof, het rozenkransgebed en de kruisweg. Naast priesters waren er ook diakens en vrijwilligers die een deel van het programma op zich namen. Op 6 juli kwamen er 1100 pelgrims naar Brielle tijdens de Nationale Bedevaart. Op die dag werd de gerenoveerde Kruisweg ingezegend en de Bedevaart-kaars aangestoken.

Aanmelden via mw. Francis Wout, f.wout@bisdomrotterdam.nl of 06 218 018 60.

Afbeelding
advertentie
advertentie