VRimg File Description=Attributes=Version: 1.3Compressed: trueResolution { width: 5800  height: 4100  pixelAspectRatio: 1 }Render Region { renderRegion: false  xmin: 0  ymin: 0  width: 5800  height: 4100 }Regions Info { regWidth: 16  regHeight: 16  whatsXY: MaxSize }Camera Info { transform: matrix
VRimg File Description=Attributes=Version: 1.3Compressed: trueResolution { width: 5800 height: 4100 pixelAspectRatio: 1 }Render Region { renderRegion: false xmin: 0 ymin: 0 width: 5800 height: 4100 }Regions Info { regWidth: 16 regHeight: 16 whatsXY: MaxSize }Camera Info { transform: matrix Heijmans

Woonvisie Gorinchem zet in op bruisend, groen en creatief

3 oktober 2019 om 09:37 Wonen

GORINCHEM De Woon- en transformatievisie van gemeente Gorinchem is in de raadsvergadering van donderdag 26 september vastgesteld. In de visie spreekt gemeente Gorinchem de ambitie uit om Gorinchem verder te ontwikkelen tot een bruisende, creatieve en groene stad.

De woningbehoefte in Gorinchem groeit de komende jaren. Dit vraagt om toevoeging van woningen. Bovendien is er meer variatie in samenlevings- en woonvormen, zijn er meer kleine huishoudens en neemt het aantal ouderen toe. Het woningaanbod - bestaande en nieuwe woningen - en de woonomgeving moeten meebewegen met deze veranderingen.

Wethouder Van Doesburg: ,,Ik ben trots dat we samen met inwoners, woningcorporatie Poort6, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven de gewenste ontwikkeling hebben uitgewerkt in een ambitieuze visie op wonen. Uitgangspunt daarbij is dat er voor iedereen een passende woning is. Dat mensen zo lang mogelijk in hun (eigen) woning en/of wijk kunnen wonen, ook met een zorgbehoefte. Daarnaast zetten we in op een veilige, leefbare en zorgzame omgeving voor inwoners. Met aandacht voor kwaliteit, natuur, milieu en duurzaamheid van wijken en woningen. Ik kijk uit naar de verdere uitwerking van de visie in een actieprogramma."

Tijdens de raadsvergadering van 26 september dienden diverse fracties moties in en 1 fractie een amendement. Drie moties zijn aangenomen. Partijen verzochten het college om bij de verdere uitwerking zorgvuldig te onderzoeken wat de woningvraag en het woningaanbod is voor jonge starters tot 24 jaar. Ook hielden fracties een pleidooi om betaalbare woningen te behouden en te kijken naar mogelijkheden voor natuurinclusief bouwen met aandacht voor natuur en biodiversiteit. Wethouder van Doesburg heeft toegezegd dit mee te nemen in de verdere uitwerking.

advertentie
advertentie