Jeroen Hoogerwerf leest de studenten Onderwijsassistenten voor uit eigen werk.
Jeroen Hoogerwerf leest de studenten Onderwijsassistenten voor uit eigen werk. mdejongh@davinci.nl

Kinderboekenschrijver Jeroen Hoogerwerf op bezoek bij tweedejaars studenten Onderwijsassistenten op het Da Vinci College

3 oktober 2019 om 10:31 Onderwijs Deel je nieuws

Het is Kinderboekenweek en de tweedejaars Onderwijsassistenten weten daar alles van. Op hun stage op verschillende basisscholen in Gorinchem en omgeving wordt veel aandacht besteed aan deze week met het thema ‘Reis mee!’.

Docente Riëtte de Vries heeft Jeroen Hoogerwerf, schrijver en uitgever van kinderboeken, uitgenodigd in de klas om te vertellen over het hoe en waarom van de Kinderboekenweek. Wat blijkt, lezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling, maar ook goed voor het ontwikkelen van de fantasie en het verbreden van de horizon. En samen voorlezen en activiteiten doen bevordert de ontwikkeling van de sociale vaardigheden.

Na tips en trics over het voorlezen en een stukje theorie over raadgedichten, naamgedichten en de ervaring met een geluidengedicht, gingen de studenten zelf een gedicht schrijven. Tot slot las Jeroen uit eigen werk voor: 'De Vliegcopter vol liefde'.

Met de nodige tools van Jeroen kunnen de studenten meteen praktisch aan de slag in hun eigen klas. Riëtte de Vries vindt de workshop inspirerend: “Door een gast uit te nodigen die, in dit geval, het thema Kinderboekenweek vanuit zijn professionele achtergrond als schrijver kan toelichten, gaat het onderwerp nog meer leven voor de studenten. En met alle handige tips die hij heeft gegeven, gaan de studenten met veel ideeën terug naar hun stage. Zo zorg je ervoor dat theorie en praktijk naadloos in elkaar overlopen”.

advertentie
advertentie