Herovina - SVS'65.
Herovina - SVS'65. JAN NOORLANDT

Herovina klopt SVS'65 in topper vierde klasse

7 oktober 2019 om 01:24 Voetbal

REGIO Herovina heeft zaterdagmiddag met een minimale marge gewonnen van SVS'65. Het duel tussen de nummer één en twee van de vierde klasse D eindigde in een 1-0 zege voor de formatie uit Herwijnen.

Herovina won als enige ploeg in de vierde klasse D de twee eerste wedstrijden van het seizoen. Well werd 7-0 verslagen, Unitas met 0-2. SVS'65 was een van de ploegen die uit de twee eerste wedstrijden vier punten had verzameld en daarmee op een tweede plek stond. Kortom: Herovina – SVS'65 was een wedstrijd tussen de nummers één en twee van de competitie. Voor Glenn Calor, coach van Herovina, was de wedstrijd extra bijzonder. Hij was tussen 2013 en 2017 coach van SVS'65.

Na een zeer spannende wedstrijd, waarin beide ploegen genoeg kansen kregen, was het toch Herovina dat aan het langste eind trok. De piepjonge Rick Bakker zorgde voor de enige goal van de wedstrijd en zorgde er zodoende voor dat Herovina na drie punten op een perfecte score staat en SVS'65 de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen leed. Herovina staat nu twee punten voor op Noordeloos en Asperen, die allebei op zeven punten staan.

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys wisselt heel goede wedstrijden af met mindere. Na de 2-4 nederlaag op eigen veld tegen HHC Hardenberg werd vorige week met 2-5 gewonnen van Noordwijk en deze week werd er in Werkendam wederom verloren. Koninklijke HFC bezorgde de Werkendammers de tweede thuisnederlaag op rij: 0-2.

UNITAS ZO., HOOFDKLASSE De zondagtak van Unitas is na zondag medekoploper in de Hoofdklasse. Halsteren en Baronie speelden gelijk en Unitas won met minimale cijfers op bezoek bij hekkensluiter Nuenen: 0-1, door een goal van Daniël Alexander. Dat was een meer dan verdiende zege te noemen, maar de Roodbroeken kwamen vijf minuten voor tijd nog wel heel goed weg. Mo Kibrom kreeg de bal op zijn hand binnen het zestienmetergebied waardoor Nuenen nog een penalty mocht nemen. Tot grote Gorcumse opluchting werd die strafschop gemist. Unitas staat zodoende op veertien punten na zes wedstrijden. Goed voor een gedeelde koppositie met Halsteren. Baronie heeft twee punten minder en komt volgende week op bezoek bij Unitas.

GJS, 2F De wedstrijd tussen Tricht en GJS ging niet door wegens een overlijdensgeval bij Tricht.

WOUDRICHEM, 2F Woudrichem wil dit seizoen meedoen om een periodetitel en de start van de competitie is veelbelovend. De eerste wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van Arkel en na de 3-0 nederlaag tegen VVGZ hebben de Vissenkoppen zich deze week weer uitstekend hersteld. Drechtstreek werd met 1-4 opzij gezet. Tim Saaman maakte net als in de wedstrijd tegen Arkel drie goals. Ook Nick van Giessen was trefzeker. Woudrichem staat nu met zes punten op een derde plek in de tweede klasse F. Alleen Pelikaan (negen punten) en Wieldrecht (zeven punten) pakten meer punten in de eerste drie wedstrijden.

ARKEL, 2F Pelikaan staat dus bovenaan de tweede klasse F en dat heeft de club mede te danken aan de overtuigende 4-1 zege op Arkel van afgelopen zaterdag. Arkel weet daarmee de goede lijn van vorige week, toen Sleeuwijk met 4-2 werd verslagen, niet door te trekken. Jesse Hoogewoning bracht Arkel wel op een 0-1 voorsprong, maar dat kon de tweede nederlaag van het seizoen niet voorkomen voor de equipe van Leon Elands.

SLEEUWIJK, 2F Sleeuwijk wacht nog steeds op het eerste punt van het seizoen. Na nederlagen tegen EBOH (1-4) en Arkel (4-2) werd afgelopen zaterdag verloren van Roda Boys. Het verschil was dit keer slechts één goal: 2-1. Sleeuwijk is daardoor de enige ploeg die na drie wedstrijden nog puntloos is. GJS heeft ook nog geen punten, maar die ploeg speelde pas twee keer door de afgelasting van de uitwedstrijd tegen Tricht.

SVW, 3C Welke ploeg stopt SVW? Nou, voorlopig helemaal niemand. VVAC (6-0) en Schoonhoven (4-0) werden al met duidelijke cijfers opgerold en ook De Alblas, dat nog puntloos was, moest er zaterdag aan geloven. Mounir El Ouazizi (drie keer trefzeker) en Ahmed Kelifa (twee keer trefzeker) bezorgden de streepjes wederom een ruime overwinning: 5-0. SVW staat nu na drie wedstrijden op negen punten met een doelsaldo van 15 goals voor en 0 tegen.

SCHELLUINEN, 3C Maar SVW is niet de enige ploeg in de derde klasse C die na drie wedstrijden op negen punten staat. Alblasserdam legt namelijk diezelfde cijfers over en dat geldt óók voor SVW's streekgenoot Schelluinen. De ploeg van Philip den Haan bond na Groot-Ammers en Lekkerk ook Perkouw aan de zegekar. De wedstrijd eindigde in 4-2. Op doelsaldo moet Schelluinen zowel SVW als Alblasserdam wel voor laten gaan. Al zullen Den Haan en consorten weinig te klagen hebben met een derde plek.

VUREN, 3D Vuren heeft met grote moeite het eerste punt van het seizoen gepakt. Op eigen veld werd BZC'14 op een 2-2 gelijkspel gehouden. Het scheelde echter weinig of Vuren had wederom verloren. Tien minuten voor tijd stond het namelijk nog 0-2. Sjors Vonk en Bart Muilenburg (via een penalty in blessuretijd) bezorgden coach Ron Vlot een puntje.

UNITAS ZA. Na de eerste helft in de thuiswedstrijd tegen Peursum dacht de zaterdagtak van Unitas de buit al lang en breed binnen te hebben. De 45-jarige André Zondag had binnen een kwartier zijn hattrick compleet. Hij maakte zijn 100ste, 101ste en 102de goal voor de Roodbroeken. Toen er bij rust zelfs een 5-0 score op het bord stond, kon de eerste zege van het seizoen toch niet meer fout voor de ploeg van coach Marcel de Vlaming.

Nou, dat kon dus wel. Na negentig minuten had ook Peursum vijf keer gescoord. De bezoekers uit Giessenburg scoorden in de tweede helft eveneens vijf keer en dus stond er 'gewoon' een 5-5 gelijke stand op het scorebord na het laatste fluitsignaal. Het is wel het eerste punt van de Gorcumers dit seizoen, maar dat hadden er met een 5-0 voorsprong vanzelfsprekend drie moeten zijn.