PROPIXX

Wedstrijd duurt net te kort voor GKV Enomics

6 oktober 2019 om 20:25 Korfbal

GORINCHEM Met drie overwinningen op rij had GKV Enomics de tegenvallende seizoensopener tegen Ovvo/de Kroon goed weg weten te spoelen. Hierdoor stond de Gorinchemse ploeg op een keurige tweede plaats achter koploper en titelfavoriet Nieuwerkerk. Zaterdag 5 oktober moest een lastige horde genomen worden bij Vriendenschaar uit Hardinxveld om de aansluiting met Nieuwerkerk te houden. Met name dankzij een matige eerste helft ging het Gorinchemse achttal echter met lege handen naar huis.

Beide ploegen startten voortvarend. Waar vorige week vrijwel alle korfbalwedstrijden geteisterd werden door extreme wind, vielen de doelpunten nu vrij eenvoudig. Geen van beide teams wist afstand te nemen, en halverwege de eerste helft was de stand 7-7. Vriendenschaar slaagde er echter beter dan GKV Enomics in om het eigen gewenste aanvalsspel te spelen, daar waar bij GKV Enomics de aanval ontregeld werd door stoïcijns achterverdedigen van de Hardinxvelders. De doelpuntenmachine stokte, en onder leiding van spitsen Brouwer en Voorwinden wist Vriendenschaar naar 12-8 uit te lopen bij de rust.

Na rust meteen een doelpunt voor Vriendenschaar, via wederom een afstandsschot van Brouwer. Reden voor coach Patrick den Hertog om in te grijpen en Pepijn Kuijntjes naast Mats den Besten te brengen en Kevin van Beest naar het andere vak te brengen. De twee laatstgenoemden konden zo meer druk op de Hardinxveldse schutters leggen, en dit bracht resultaat. Via verdedigend sterk werk van de mannen, en aanvallend een sterke Nienke van der Weijden kwam GKV Enomics terug tot 14-13 met nog ruim 10 minuten te gaan. Dankzij enkele scheidsrechterlijke blunders kon Vriendenschaar echter weer uitlopen naar 17-13, waarmee de wedstrijd gespeeld leek.

Zoals wel vaker de laatste jaren wist GKV Enomics echter in rap tempo nog enkele keren de korf te vinden, en bij 19-18 kreeg het nog één keer de bal in de aanval. Een frommelbal verdween echter in de handen bij Vriendenschaar, waarmee het doek definitief viel. Voorlopig haakt de ploeg dus af in de titelstrijd, maar volgende week kan het vlaggenschip van GKV Enomics in een directe confrontatie met nummer 1 Nieuwerkerk wel laten zien waar het van gemaakt is. Vorig jaar twee nipte nederlagen tegen deze ploeg. Bij winst is alles mogelijk, bij verlies zal de doelstelling bijgeschaafd moeten worden.

Kevin van Beest 4, Mats den Besten 3, Nienke van der Weijden 3, Anouk van Velzen 2, Niek van der Weijden 2, Panagos Iliadis 2, Maren den Besten 1, Suzanne Kuipers 1