Afbeelding
GeoFort

Kinderen beleefden klimaatverandering bij GeoFort

7 oktober 2019 om 14:38 Recreatie

HERWIJNEN Dat klimaatverandering ook onder kinderen leeft, bleek dit weekend wel tijdens Weekend van de Wetenschap bij GeoFort. Pop-up wetenschapper Dr. Lisette Senerpont de Domis gaf zondag 6 oktober een interactieve familielezing op het forteiland. Voor jong én oud.

De vingers schieten omhoog als wetenschapper Lisette vraagt of de kinderen weten hoe klimaatverandering komt. Auto's. Brommers en motoren. Vlees. Vliegtuigen. Ook hadden ze goede ideeën om zelf hun steentje bij te dragen. Van een waterbesparende douche, korter douchen tot de verwarming een beetje lager. ,,Ook ga ik soms in het donker naar de wc", roept een kind enthousiast. Een uitdaging, maar wel goed voor het milieu vond ze.

Dr. Lisette de Senerpont Domis is aquatisch ecoloog bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen. Ze is gepromoveerd in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. De pop-up wetenschapper tijdens Weekend van de Wetenschap werd mogelijk gemaakt door VSC.

Naast de familielezing, konden kinderen tijdens Weekend van de Wetenschap klimaatverandering beleven. Met Minecraft, een reis naar de kern van de aarde én de nieuwe klimaatspeurtocht. Kinderen speurden, ondanks de regen, het hele forteiland over op zoek naar codes en interessante klimaatweetjes. Met het ontcijferen van de code, wisten zij de schatkist te openen voor een klein cadeautje.

De klimaatspeurtocht is een nieuwe speurtocht bij GeoFort en in de herfstvakantie elke dag te volgen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie