Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Gemeente Gorinchem hijst regenboogvlag tijdens Coming Out Day

11 oktober 2019 om 13:52 Maatschappelijk

GORINCHEM Overal in Nederland vinden op Coming Out Day evenementen plaats om de vrijheid om jezelf te kunnen zijn te vieren. Zo hingen meerdere ministeries en gemeenten de regenboogvlag uit. Dit gebeurde ook in Gorinchem.

Namens het college van de gemeente Gorinchem hees wethouder Ro van Doesburg vanochtend de regenboogvlag voor het stadhuis. Wethouder Ro van Doesburg: ,,Gelukkig wonen we in een land waar je mag zijn wie je bent. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het soms lijkt. Er zijn nog altijd landen in de wereld waar homoseksualiteit zelfs strafbaar is. Ook in onze stad blijft het een aandachtspunt: je mag zijn wie je bent, verschillen maken een stad juist rijker."
Net als andere jaren doet de gemeente Gorinchem mee en wordt de regenboogvlag bij het stadhuis gehesen. Met de regenboogvlag geven we aan dat we staan voor een open en tolerantie samenleving waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn.
Coming Out Day wordt sinds 2009 op elke 11 oktober gevierd om de sociale acceptatie van de LHBTI-community te bevorderen. Voorheen was dat elk jaar met een bepaald thema, vanaf 2014 gaat het meer over het algemene recht 'om jezelf te zijn'.t..

advertentie
advertentie