BazzBrass jeugdtalent op trompet
BazzBrass jeugdtalent op trompet Theo Bos

Gaaf kids concert

13 oktober 2019 om 12:43 Uitderegio Deel je nieuws

Dat de jeugd de toekomst heeft met twee Gorcumse jeugdorkesten kwam afgelopen zaterdag goed uit de verf. Maar liefst twee leerling/jeugdorkesten gaven in het muziekcentrum “De Harmonie” een gaaf concert. Meer dan 60 jongelui actief op een instrument die samen met muziek plezier maken in een losse en ontspannen sfeer. BassBrass is het opleidingsorkest o.l.v. Yavin Groenewegen en Merwe Sinfonietta o.l.v. Michiel van Vliet. De orkesten werden ter ondersteuning aangevuld door wat oudere muzikanten. 
Even niet letten klankkleur, dynamiek en techniek. Het is voor de de jeugd een hele prestatie om de beginselen van een muziekinstrument te kennen. “Super gaaf, het is een hele leuke samenwerking” zoals Michiel van Vliet verwoorde. De zaal was goed gevuld met ouders, opa's en oma’s die genoten van hun kroost en werden ook na afloop extra geknuffeld.


Programmering
Twee orkesten, Harmonie en symfonisch, dus ook een gevarieerd programma.Van klassiek tot pop. Canon van Pachelbel en Pirates of The Caribbean stonden o.a.op de lessenaar van Merwe Sinfonietta. BassBrass speelde o.a. Sherk Dance Party, Feel it still en de Festive Ouverture. De finale met beide orkesten werd gespeeld The lord of the dance. Dirigent Yavin Groenewegen bracht het aanwezige publiek in beweging om tijdens het spelen een consumptie te halen. Dat liep uit tot een komplete polonaise. Goed bedacht dat de orkesten na drie composities om en om speelde. Zeer afwisselend. Al met al prachtig om de jeugd te zien spelen op een muziekinstrument. Daar zijn we trots op in Gorcum. 
 

Overzicht concertzaal De Harmonie
Overzicht concertzaal
Jeugd BazzBrass
Jeugd Merwe Sinfonietta
Jeugd Merwe Sinfonietta
Jeugd Merwe Sinfonietta
advertentie
advertentie