Kevin Cornet (rechts) viert zijn winnende goal.
Kevin Cornet (rechts) viert zijn winnende goal. JAN NOORLANDT

Unitas (zo.) wint topper en blijft aan kop in de Hoofdklasse

13 oktober 2019 om 22:34 Voetbal

REGIO De zondagtak van Unitas heeft zondagmiddag een zeer knappe overwinning geboekt in de topper tegen Baronie. Kevin Cornet was de gevierde man met zijn treffer die een 1-0 zege opleverde.

Baronie wordt in de Hoofdklasse B als een van de topploegen beschouwd en zondagmiddag kwam die ploeg op bezoek op Sportpark Molenvliet. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang twee punten in het voordeel van Unitas, dat samen met Halsteren aan kop ging.

Er werd dan ook een zeer belangrijk gaatje geslagen met Baronie door de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen. Lang leek de wedstrijd uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar het was Kevin Cornet die in de slotfase alsnog toesloeg. Door zijn goal won Unitas met 1-0, waardoor de afstand met Baronie werd vergroot tot vijf punten en de Gorcumers nog altijd bovenaan staan in de Hoofdklasse B met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Halsteren won ook en staat zodoende ook zeventien punten.

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys is weggezakt naar de negende plaats in de Tweede Divisie. Na de nederlaag tegen Koninklijke HFC vorige week (0-2) ging de formatie van coach Rick Adjei dit weekend wederom onderuit. Op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam werd met minimale cijfers verloren: 1-0. De achterstand op koploper IJsselmeervogels bedraagt nu al acht punten. Het verschil met Rijnsburgse Boys, dat tweede staat, bedraagt slechts drie punten.

GJS, 2F GJS wacht nog altijd op de eerste punten van het seizoen in de tweede klasse en daar kwam zaterdag geen verandering in. Op bezoek bij EBOH kwam GJS nog wel met 0-1 voor door een goal van Björn Barten, maar nadat de 1-1 cadeau werd gedaan door GJS liepen de mannen van Eendracht Brengt Ons Hoger in de slotfase nog uit naar een 3-1 zege. Met nul punten uit de eerste drie wedstrijden kent GJS dus een op z'n zachtst gezegd beroerde start.

WOUDRICHEM, 2F Woudrichem kent helemaal geen beroerde start. Sterker nog, de Vissenkoppen gaan na zaterdag aan kop van de tweede klasse. Tot zaterdag stond Pelikaan bovenaan, maar van die ploeg werd op Sportpark Het Bolwerk helemaal niets heel gelaten. Yoeri Duyzer was met drie goals de grote man bij een eclatante 5-0 overwinning. Tim Saaman en Danny Schaap namen de overige goals voor hun rekening. Op doelsaldo staat Woudrichem nu bovenaan op negen punten, net zoveel als Pelikaan.

ARKEL, 2F Arkel bracht zaterdag het puntentotaal op zes door een zwaarbevochten 2-1 zege op Drechtstreek, dat tot zaterdag nog niet gewonnen had. Corné van Horik zorgde voor de 1-0 bij Arkel, waarna Dylan Verschoor na de gelijkmaker de drie punten veiligstelde door de 2-1 te noteren.

SLEEUWIJK, 2F Sleeuwijk heeft het eerste punt in de tweede klasse binnen. De ploeg van coach Pieter Tuns hield een punt over aan het thuisduel met Tricht. De openingstreffer van Jeffrey Molhoek werd nog door Tricht teniet gedaan: 1-1.

SVW, 3C SVW begon uitstekend aan het seizoen in de derde klasse. Na drie wedstrijden pakten de streepjes negen punten en het doelsaldo van vijftien goals voor en nul tegen liet weinig aan de verbeelding over. Afgelopen zaterdag werd de ploeg van Tutu Ndona pas echt getest. Die test werd met succes afgerond. Hoewel SVW de eerste twee tegengoals van het seizoen moest slikken, stond er na negentig minuten wel weer een Gorcumse zege op het scorebord: 2-3. SVW blijft daardoor foutloos, net als Alblasserdam, dat eveneens met twaalf punten uit vier wedstrijden bovenaan staat.

SCHELLUINEN, 3C Schelluinen was tot zaterdag ook nog foutloos, maar daar kwam dit weekend verandering in. De Schelluinse mannen gingen op bezoek bij VV Lopik en moesten zich tevreden stellen met een puntje. Onnodig, want door goals van Niels den Haan en Laurens Lingen stond de ploeg van coach Philip den Haan met 0-2 voor. Schelluinen moet nu dus een gaatje van twee punten laten vallen met koplopers SVW en Alblasserdam.

VUREN, 3D Vuren pakte vorige week met een gelijkspel tegen BZC'14 het eerste punt van het seizoen in de derde klasse en dat aantal werd afgelopen zaterdag verdubbeld. Op bezoek bij SV Capelle kwamen de witzwarten met liefst 3-0 achter, maar de ploeg van coach Ron Vlot toonde veerkracht en scoorde zelf ook nog drie keer. Bart Muilenberg nam er twee voor zijn rekening, Bas van der Vliet eentje. Vuren wacht zodoende nog altijd op de eerste zege van het nieuwe seizoen.

UNITAS ZA., 4D Vorige week gaf de zaterdagtak van Unitas, waar coach Marcel de Vlaming plaats heeft gemaakt voor Tuncay Arslan, een 5-0 voorsprong uit handen tegen Peursum en ook dit weekend baalden de roodbroeken. Er werd weliswaar een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong, maar in de allerlaatste minuut kreeg Unitas nog een penalty tegen. Deze werd benut waardoor 2-2 de eindstand was en Unitas nog altijd wacht op de eerste zege van het seizoen.

HEROVINA, 4D In dezelfde vierde klasse ging koploper Herovina voor het eerst dit seizoen onderuit. Beesd stuurde Glenn Calor en consorten met een 3-1 nederlaag terug naar Herwijnen. Herovina is echter nog wel koploper met één punt meer dan Noordeloos.

SVS'65, 4D SVS'65 kwam zaterdag goed weg met een 2-2 gelijkspel tegen Leerdam Sport. Bij een 2-2 stand (voor SVS'65 scoorden Bart van Andel en Sam Muilenburg) scoorde Leerdam Sport nog eens, maar de scheidsrechter keurde de goal op advies van zijn assistent af wegens vermeend hands. De gemoederen liepen daardoor nog even hoog op, maar na het laatste fluitsignaal moesten beide ploegen het toch echt doen met een puntje.

advertentie
advertentie