Afbeelding
Jan van Aartrijk

Wereldbekende fotograaf Paul Conroy maakt indruk bij IFFG

14 oktober 2019 om 11:40 Film

GORINCHEM Op zondag 13 oktober vertoonde het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) weer een Sunday Special, ditmaal met de indrukwekkende film 'A Private War'. De film vertelt het verhaal van oorlogscorrespondente Marie Colvin en haar fotograaf Paul Conroy. De wereldbekende oorlogsfotograaf vloog speciaal vanuit Beiroet via Londen direct naar Gorinchem om de Q&A na afloop te verzorgen. In Beiroet ontving hij een award van de May Chidiac Foundation voor zijn journalistieke werk, zijn toewijding en doorzettingsvermogen. Conroy blijft verslagen uit oorlogsgebieden onder de aandacht brengen, want deze verhalen moeten verteld worden.

In de laatste minuten van de film zag het publiek hoe Marie Colvin (Rosamund Pike) en Paul Conroy (Jamie Dornan) tussen de explosies samen probeerden te vluchten tijdens een bombardement in Syrië, waarbij Colvin om het leven kwam. Conroy overleefde dit ternauwernood en kon na 28 operaties pas weer lopen. Hij vertelde aan het zeer betrokken publiek zijn bijzondere verhaal. Over hoe hij ter plaatse ontsnapte, wat er daarna gebeurde, hoe hij met zulke heftige ervaringen omgaat en hoe zijn familie hiernaar kijkt. Na afloop was hij in de foyer te vinden om meer vragen van bezoekers te beantwoorden. Maandag vertrok de Britse oorlogsfotograaf weer, op naar zijn volgende missie. IFFG heeft haar volgende special al weer op het programma staan.

In de Maand van Respect toont IFFG, in samenwerking met de Gemeente Gorinchem, op vrijdagavond 8 november de film Rafiki in Theater Peeriscoop. Hierbij zullen verschillende gastsprekers aanwezig zijn voor het nagesprek. Meer informatie en tickets via www.iffg.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie