Afbeelding
Marlies de Jongh

Volop belangstelling voor Seniorenfit

17 oktober 2019 om 09:12 Overig

GORINCHEM Bijna honderd senioren uit de Haarwijk en Stalkaarsen bezochten gisteren op het vakcollege De Windroos Seniorenfit. Een initiatief van Gorinchem Beweegt waarbij ouderen werden uitgenodigd voor een fittest. In samenwerking met Beter Fysiotherapie, Fysiotherapie de Colvenier,  Fysio- en Manuele therapie 't Gilde en David de Bruijn fysiotherapie werd door middel van verschillende testen gekeken naar diverse gezondheids- en leefstijlaspecten. Zo werd onder meer de BMI, de bloeddruk, zuurstof in het bloed gemeten en stond een loop-, knijp- en sta -optest op het programma.
 
De fysiotherapeuten werden bij de activiteiten geholpen door leerlingen van De Windroos en eerstejaars studenten VIG-MZ van het Da Vinci College. Student Melanie vertelt: ,,Ik vond het heel spannend, maar ook superleuk. Tijdens deze opleiding leer je veel in de praktijk en dat vind ik heel fijn. We hebben ons goed kunnen voorbereiden op deze activiteit en vandaag konden we laten zien, dat we het hebben begrepen." Marianne aan de Wiel is trots op haar studenten. Ze vertelt: ,,Ter voorbereiding verdiepten de studenten zich in de doelgroep, de verschillende testen en gezonde voeding. Na afloop ontvingen de deelnemers een goodiebag waarvoor studenten een recept maakten. Dit recept is koolhydraat- en vetarm, vezel- en eiwitrijk."
 
Gorinchem Beweegt organiseert verschillende activiteiten voor inwoners van de wijk om bij te kunnen dragen aan een vitaler en gezonder leven. Een paar weken geleden werden vragenlijsten verstuurd en persoonlijk langs de deuren opgehaald. Wethouder Joost van der Geest: ,,Het is goed om te zien dat de activiteiten in de wijk als prettig worden ervaren en dat er veel inwoners aan meedoen. Bewegen is zowel een doel als een middel. Actief zijn en blijven draagt bij aan je gezond en je fit voelen. Maar het zorgt ook voor contact en versterkt de sociale kracht in de wijk. Een mooi initiatief dat we realiseren met de fysiotherapeuten, het Da Vinci college, de Windroos en vrijwilligers."

Deelnemers ontvingen meteen na afloop van de test hun persoonlijke resultaten. Ook konden ze meteen inschrijven bij een passend beweegaanbod in de wijk. Op 22 oktober vindt de volgende fittest plaats. Ook deze fittest wordt druk bezocht en is volgeboekt.

advertentie
advertentie