Afbeelding
Janus Visser

Tijdelijke openstelling Nieuwe Doelen komt te laat voor Gorcums carnaval

17 oktober 2019 om 17:17 Verenigingen

GORINCHEM Dat de Nieuwe Doelen vanaf april tijdelijk weer haar deuren opent voor het verenigingsleven is goed nieuws. Maar deze tijdelijke opening komt vijf weken te laat voor het Gorcumse carnaval dat vanaf 23 februari wordt gevierd. ,,Er was zelfs een ambtenaar die voorstelde carnaval dan maar wat later in het jaar te vieren", schampert Benjamin Meijers, voorzitter van Stichting Gorcums Carnaval. 

door Mirjam de Swart

Stichting Gorcums Carnaval heeft de afgelopen weken, zo niet maanden, nauw contact gehad met wethouder Dick van Zanten. ,,En dat contact verliep goed. Helaas blijkt het niet mogelijk om De Nieuwe Doelen open te gooien voor het Gorcums carnaval. Dat de deuren van het theater een klein vijf weken later wel open kunnen, gaat er bij ons niet in", aldus Meijers.

Het is de zoveelste tegenvaller voor de Gorcumse carnavalvierders. Na het verdwijnen van de loods waar de carnavalswagens werden opgeslagen is nu ook de vaste locatie voor activiteiten als het sokophoudersbal en het mindervalidenbal verleden tijd. ,,Volgens de gemeente zitten er teveel de kosten aan het eerder openstellen van De Nieuwe Doelen." Ook zou er volgens de gemeente geen mankracht zijn om de schouwburg die paar weken extra open te houden. ,,Die argumenten vind ik eerlijk gezegd niet legitiem. We hebben de afgelopen jaren alles zelf geregeld en begeleid met vrijwilligers. Dat lukt ons nu vast en zeker ook. Kosten en personeel lijkt mij dus geen enkel probleem"

Meijers erkent dat het contact met de gemeente desondanks goed is. ,,Ze willen ons ook helpen bij het vinden van een alternatieve locatie." Zo'n alternatieve locatie vond de stichting overigens zelf ook al. Meijers: ,,Ik kan daar nog niet teveel over zeggen. Ik wil eerst zeker weten dat het hier kan en mag. Maar ik hoop eigenlijk dat de gemeente er alsnog voor kiest om De Nieuwe Doelen een paar weken eerder open te stellen. Het alternatief dat we in ons hoofd hebben is namelijk niet de meest ideale locatie."

Een toezegging heeft de vereniging in ieder geval wel al vast binnen. Zodra De Nieuwe Doelen haar deuren weer definitief opent voor het publiek, als er een beheerder is gevonden en de verbouwing achter de rug is, is het Gorcums carnaval weer van harte welkom om carnaval te vieren in de schouwburg aan de Haarstraat, liet wethouder Dick van Zanten Stichting Gorcums Carnaval weten. 

advertentie
advertentie