Bezoekers aan het Hamelmuseum
Bezoekers aan het Hamelmuseum import

Hamelmuseum pleit voor meer samenwerking erfgoedorganisaties

18 oktober 2019 om 12:39 Overig

GORINCHEM Hamelmuseum-directeur Georgios Fergadis pleit voor meer samenwerking tussen de diverse erfgoedorganisaties in Gorinchem om zo het grote Gorcums erfgoedverhaal te kunnen vertellen.

door Hannie Visser 

Het pleidooi van Georgios Fergadis voor meer samenwerking kwam aan de orde tijdens de informatie- en ontmoetingssessie van de Gorcumse raad over de Cultuurvisie. Voor de bespreking had Gorinchem alle culturele organisaties uitgenodigd, zij gaven daar in grote getalen gehoor aan. Een van de speerpunten in de Cultuurvisie is erfgoed. In aparte sessies gingen de raadsleden in gesprek met de afgevaardigden van de erfgoedorganisaties in de stad, zoals onder andere stichting de Gouden Eeuw, het Hamelmuseum, het Symposion, stichting Behoud Erfgoed de Vries Robbe. Fergadis: ,,We zijn nu allemaal eilandjes, maar moeten juist meer samenwerken aan het grote Gorcumse erfgoedverhaal." Samenwerking is tevens nodig om de continuïteit van het werk van alle stichtingen veilig te stellen.  

De samenwerking tussen het Hamelmuseum en het Gorcums Museum zijn in de Cultuurvisie vastgelegd en is één van de voorwaarden voor voortzetting van subsidie voor het Hamelmuseum na 2020. Voor het Gorcums Museum is de gemeente bereid extra geld uit te trekken voor personele aanvulling om te komen tot herinrichting van de permanente expositie over de Gorcumse geschiedenis. Leonie van Rossem van stichting Symposion vroeg aandacht voor de buitenkunst. John Stoop van stichting Behoud Erfgoed de Vries Robbe zag kansen voor een architectuurroute in Gorinchem in combinatie met een beeldenroute. Verder is van meerdere bekende Gorinchemse schilders bekend waar ze woonden en werkten, ook deze kunnen ingepast worden in de route. 

advertentie
advertentie