wim den besten

Wisselvallig GKVEnomics verliest van KVS

20 oktober 2019 om 21:09 Korfbal

GORINCHEM Zaterdag verloor GKVEnomics de thuiswedstrijd tegen KVSMaritiem met 15 – 17 ondanks een 9 – 5 voorspong na 15 minuten.

De start was uitstekend en met secuur spel en sterke afvang namen de Gorcumse korfballers het heft in handen. Van Ismay Bussing, Maren den Besten en tweemaal Suzanne Kuipers en een afstandsschot van Pepijn Kuijntjes betekende en 5 – 2 voorsprong na 8 minuten. De GKV'ers zetten goed door en met 2 treffers van Niek van der Weijden, Panagos Iliadis en Mats den Besten stond er na 15 minuten een verdiende 9 – 5 voorsprong op het scorebord.

Daarna ging bij het GKV team de swung eruit, kwam er onrust on het spel resulterend in een tweede 15 minuten zonder eigen doelpunten en een score van 9 – 7 bij rust.

In de tweede helft raakte Maren den Besten al snel geblesseerd aan de enkel en werd vervangen door Kim van Meteren. Ismay Bussing scoorde van afstand nog 10 – 7 maar daarna nam KVS het heft in handen en kantelde de wedstrijd met 5 doelpunten op rij in 4 minuten 10 – 12. Coach Patrick den Hertog van de Gorcumse thuisploeg probeerde door veelvuldig wisselen in het aanvalsvak het tij te keren. En met succes. Dankzij een dubbelscore van Niek van der Weijden halverwege de tweede helft, uit een afstandsschot en een strafworp, na een overtreding op Pepijn Kuijntjes, konden de Gorcummers inderdaad de stand gelijk trekken13 – 13. Uit een doorloopbal scoorde KVS vervolgens 13 – 14.

De GKVers lieten twee grote kansen liggen en kende door gehaast aanvalsspel en veel èèn schots aanvallen weer een doelpuntloze fase van 16 minuten. Wissels konden daar geen verandering in brengen.

KVSMaritiem uit Scheveningen profiteerde volop en liep uit naar 13 – 17, drie minuten voor tijd. Panagos Iliadis en Kevin van Beest wisten in de resterende tijd nog te scoren. Eindstand 15 - 17.

GKVEnomics, na 3 nederlagen op rij verder afgezakt op de ranglijst, moet nodig de bakens verzetten. Dat kan dan zaterdag gebeuren in de laatste veldcompetitiewedstrijd voor het zaalgebeuren, uit tegen OVVO in Maarssen. Op Molenvliet was OVVO de betere ploeg. Tijd voor revanche.

Doelpuntenmakers: Niek van der Weijden 4, Ismay Bussing 2, Mats den Besten 2, Panagos Iliadis 2, Suzanne Kuipers 2, Kevin van Beest 1, Maren den Besten 1 en Pepijn Kuintjes 1.