Afbeelding
Ria Scholten

95 jaar Van Rijswijk Man & Mode

30 oktober 2019 om 17:31 Zakelijk

GORINCHEM Het is feest bij Van Rijswijk Man & Mode in het Piazza Center. De herenmodezaak bestond op 3 oktober precies 95 jaar. Dit heuglijke feit wordt van donderdag 24 oktober tot en met zaterdag 2 november gevierd met een aantrekkelijke kortingsactie. Wie jarig is trakteert en daarom ontvangen de klanten bij besteding van 95 euro of meer ook nog eens een overheerlijke schnitt van Bakker Bas.

De zaak is opgericht door Kees van Rijswijk. Hij opende op 3 oktober 1924 een bescheiden winkelpand op de Ringdijk in Zwijndrecht. In deze plaats werd een aantal malen verhuisd. In 1972 werd het huidige pand in het toen nog splinternieuwe Piazza Center betrokken. Kees van Rijswijk deed de zaak in 1946 over aan zijn schoonzoon Dick Bijl. Besloten werd om de bedrijfsnaam Van Rijswijk te handhaven. In 1978 verkocht Dick de fraaie kledingzaak aan zijn zoon Hans. In 2013 werd diens zoon Dirk-Jaap eigenaar. Helaas overleed hij in mei 2018, waarna zijn echtgenote Marina de bedrijfsactiviteiten voortzette. ''Ik ben heel blij dat onze kinderen Yorick en Emmely nu ook in de zaak werkzaam zijn", laat zij weten. ,,Mijn schoonvader werkt voorlopig nog één dag in de week. Op donderdag adviseert onze medewerkster Thea de klanten."

Marina, Yorick en Emmely zijn nog steeds erg blij met de metamorfose die de zaak in maart heeft ondergaan. Marina: ,,We hebben veel positieve reacties gekregen, met name op de wijze waarop de collecties worden gepresenteerd. Ook de transparante uitstraling van het pand spreekt veel mensen aan." Vervolgens vertelt zij over de acties waarop de klanten de komende weken worden getrakteerd. ,,Klanten ontvangen op de Meyer broeken 20 euro korting. Zij vinden in onze Meyer Shop ongeveer 1300 broeken in de maten 46 tot en met 60. We hebben een ruime keuze in de kwartmaten 24 tot en met 31 en de lengtematen 98 tot en met 110. Naast Meyer verkopen we nog andere kwaliteitsmerken, waaronder Vanguard, State of Art, Olymp en Camel Active. Van het laatstgenoemde leuke en stoere merk, dat ook nog eens goed betaalbaar is, verkopen wij jeans, broeken, sjaals, cap en bonneterie. Op de totale collectie, behalve de reeds genoemde Meyer broeken, geven wij tijdens de actieweken 15 procent korting."

Marina vertelt verder: ,,Warme kleuren, prints en ruitmotieven bepalen het modebeeld van deze winter. Groen, okergeel en brique zijn kleuren die uitstekend met elkaar kunnen worden gecombineerd. We zien veel gilets, vesten en truien, maar ook mooie colberts en winterjassen. Trots zijn we op de titel Winkelier van het Jaar in de gemeente Gorinchem én in de provincie Zuid-Holland. Een blijk van waardering van onze klanten waar we heel blij mee zijn." Over de traktatie wil zij graag nog iets vertellen. Het is namelijk een taartje met een verhaal. ,,Onze collega-winkelier Bakker Bas heeft een schnitt ontworpen op basis van het favoriete gebakje van mijn man, de chocolade-hazelnoot bol. Zo maakt Dirk-Jaap toch nog deel uit van dit mooie jubileum."

a[ Zie ook www.vanrijswijkmode.nl, Facebook en Instagram.

advertentie
advertentie