Uitslagen
Uitslagen De Stad Gorinchem

GJS pakt drie heel belangrijke punten tegen Sliedrecht

24 februari 2018 om 17:38 Sport/sport

GORINCHEM GJS heeft in de strijd ter voorkoming van degradatie in de eerste klasse drie zeer belangrijke punten gepakt. Tegen nummer drie, Sliedrecht, werd een 2-1 overwinning geboekt. De ploeg van coach Cees Lagendijk is zodoende nog altijd ongeslagen in 2018.

Door Tim Hartman

GJS is de tweede seizoenshelft een stuk beter gestart dan de eerste seizoenshelft. Waar voor de winterstop de teller na vijf wedstrijden nog op nul stond, zitten de Gorkumse Jonge Spartanen in 2018 nog zonder nederlaag. En dat terwijl de Gorcumers alle ploegen uit de top vier troffen: DUNO (afgelast), Montfoort (3-3), DTS Ede (1-1) en dus Sliedrecht, dat zaterdagmiddag bijna de gehele as moest missen op een steenkoud Sportpark Dalem.

GJS rook haar kans en kwam na zestien minuten op een 1-0 voorsprong. Na knap doorkoppen van aanvoerder Ruud Bos was het Quincy Bartens die een fraaie treffer maakte. Bartens was echter nog niet klaar met juichen of Sliedrecht had alweer de gelijkmaker genoteerd. Luciano van Harlingen frommelde de bal achter GJS-doelman Raymon den Haan.

Dat beide ploegen binnen dertig seconden een treffer maakte, was bijzonder te noemen. In het restant van de wedstrijd vielen er namelijk amper kansen te noteren. Den Haan hoefde pas in de tweede helft weer eens in actie komen op een poging van Danny van Laarhoven. Omdat de GJS-doelman dat prima deed, was het vervolgens invaller Louis Damen die zich tot matchwinner kon kronen. De spits was weer terug van een blessure en bezorgde zijn ploeg die punten.

Meer over GJS - Sliedrecht, lees dinsdag het uitgebreide verslag in De Stad Gorinchem.