wim den besten

GKV Enomics in slotfase onderuit

27 oktober 2019 om 13:28 Korfbal

GORINCHEM Zaterdag 26 oktober was het dan eindelijk tijd voor de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie voor de korfballers van GKV Enomics. Na drie nederlagen op rij moest de club naar beneden kijken, daar waar het juist zo vaak de ambitie uitspreekt om bovenin mee te doen. Tegenstander was Ovvo/de Kroon uit Maarssen, een ploeg waarvan het afgelopen jaar twee keer is verloren en één keer gewonnen. Wedstrijden die altijd op het scherpst van de snede worden gespeeld. Ook deze wedstrijd was dit het geval. Kwalitatief moet GKV Enomics deze ploeg de baas zijn, maar voor de zoveelste keer zorgen randzaken ervoor dat de ploeg een zekere overwinning niet vast kan houden. Met een 16-15 nederlaag is er nog genoeg om te spelen als in april de veldcompetitie wordt hervat.

Een wedstrijd die langzaam op gang kwam, maar waar al wel snel duidelijk was dat GKV Enomics de betere kansen kon creëren. Enkele slechte keuzes zorgden ervoor dat het bij 2-2 nog gelijk was, maar wat volgde was kenmerkend voor de hele wedstrijd. Ovvo/de Kroon dat zoals wel vaker alle zeilen bijzet, fysiek en mentaal, en een GKV Enomics dat daar niet goed mee om gaat. Zo volgt een doelpuntloze periode voor GKV Enomics tot de rust, waar Ovvo/de Kroon dankbaar gebruik van maakt en 10 seconden voor rust dan ook de gelijkmaker binnenschiet: 5-5.

Na rust twee snelle doelpunten van Ovvo/de Kroon en dan weet GKV Enomics dat het uit een ander vaatje moet gaan tappen, wil het hier winnen. Dat gebeurt dan ook, en de ploeg speelt een lange fase volwassen en kwalitatief goed korfbal. Na een 8-6 achterstand komt de ploeg bij 10-10 op gelijke hoogte. 5 minuten later een 10-14 voorsprong en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Ovvo/de Kroon krijgt nauwelijks fatsoenlijke kansen, terwijl GKV Enomics lange en verzorgde aanvallen speelt. De ervaren ploeg uit Maarssen weet echter wederom via een tactische omzetting de Gorinchemmers op de pijnbank te leggen, en via twee goed uitgespeelde damesgoals is de stand 12-14. Met nog 6 minuten scoort GKV Enomics de 12-15, en in een veldwedstrijd met zo weinig doelpunten mag je dan nooit meer verliezen. In een hectische slotfase scoort Ovvo/de Kroon echter nog vier keer, waar GKV Enomics de aanvallen verprutst. Een zuur verlies dat verwerkt zal moeten worden, als de ploeg in de zaalcompetitie een rol van betekenis wil spelen.

Doelpunten GKV Enomics: Niek van der Weijden 4, Kevin van Beest 3, Nienke van der Weijden 3, Mats den Besten 2, Suzanne Kuipers 2, Panagos Iliadis 1