Het docententeam en Edwin Blokland tijdens de rondleiding door het warehouse van Vlot Logistics, Schelluinen
Het docententeam en Edwin Blokland tijdens de rondleiding door het warehouse van Vlot Logistics, Schelluinen mdejongh@davinci.nl

Leren, werken en groeien in de logistiek: werkbezoek Da Vinci College aan Vlot Logistics

30 oktober 2019 om 20:59 Overig Deel je nieuws

Logistiek heeft alles te maken met het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een goederenstroom vanaf verzending tot ontvangst. Daarbij is het belangrijk dat alles zo goedkoop mogelijk wordt gedaan. Tegenwoordig moet het ook nog duurzaam gebeuren, gericht op het gemak van de klant en het leveren on demand. Een interessante sector met afwisselend werk, weten docenten Retail en Logistiek van het Da Vinci College. Om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen organiseerden ze een werkbezoek aan Vlot Logistics in Schelluinen.

 

De wereld van de logistiek

Het docententeam Retail en Logistiek werd ontvangen door Edwin Blokland, kwaliteitsmanager en praktijkbegeleider bij Vlot Logistics. Hij vertelde met trots over de 60 vrachtwagens die voor het bedrijf rijden, over 800 orders per dag, het werken voor webwinkels, de overgang van diesel naar waterstof met tanks op eigen terrein en de zonnepanelen op het dak, zodat het bedrijf energieneutraal is. Uit dit alles blijkt dat Vlot Logistics behalve een grote logistieke dienstverlener ook een bedrijf is dat innovatie op de voet volgt.

 

Veel banen in deze sector

Edwin Blokland weet dat er een groeiend aantal banen in deze sector is. “Iedereen bestelt online. Dat moet allemaal van de winkel naar een klant. En vaak ook weer terug als het niet goed is: retourbeheer of sad flow noemen we dat. Daarvoor heb je o.a. veel chauffeurs nodig. Het is hun taak om de lading veilig en op tijd af te leveren. Dat betekent omgaan met de drukte op de wegen, omgaan met verschillende klanten, omgaan met tijdsdruk. Het is een baan met vrijheid en veel verantwoordelijkheid en super afwisselend.”

 

Het werkbezoek eindigde met een indrukwekkende rondleiding door het warehouse van Vlot Logistics, Schelluinen. Crossdock, orderpicking, merge orders, distributie, geen vakterm is de docenten dankzij deze rondleiding nog vreemd. En wat de docenten ook zeker weten: het is een boeiend beroep met veel toekomstmogelijkheden en veel banen, met doorgroeimogelijkheden en kans op vast werk!

 

advertentie
advertentie