GJS krijgt de 1-2 om de oren van Jenner Koek.
GJS krijgt de 1-2 om de oren van Jenner Koek. Jan Noorlandt

Deceptie voor GJS: Sleeuwijk wint in Dalem

4 november 2019 om 02:24 Voetbal

REGIO GJS is ook na zaterdag nog altijd niet van de hatelijke nul af in de tweede klasse F. Sleeuwijk kwam op bezoek in Dalem en vertrok met een 1-2 zege.

Na vijf nederlagen op rij wilde GJS zaterdag eindelijk eens de eerste punten van het seizoen pakken. Sleeuwijk kwam namelijk op bezoek en die ploeg had ook nog maar één punt en vorige week speelde GJS nog een uitstekende wedstrijd op bezoek bij koploper Woudrichem. Toen Ruud Bos in de tweede helft de score opende namens GJS leek de ploeg van coach Marco Verbeek goed op weg naar de eerste zege van het seizoen. Zover kwam het echter niet. Eerst was het Jeffrey Molhoek die razendsnel de gelijkmaker verzorgde en in de slotfase ging het nog helemaal mis voor GJS. Op aangeven van Frans van den Steenhoven was het Jenner Koek die de 1-2 binnenknikte. En dus blijft GJS op nul punten staan (met nog een wedstrijd tegoed). Sleeuwijk blijft op de voorlaatste plaats staan met vier punten meer dan GJS.

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys heeft een zeer knappe overwinning geboekt op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Die ploeg stond tot zaterdag op een derde plek, maar moest toezien hoe Kozakken Boys zaterdag de drie punten mee naar huis nam. Na de 0-1 van Kay Tejan (strafschop) kwam Rijnsburgse Boys nog terug tot 1-1, maar het was uiteindelijk Yassin Ouja die de ploeg van Rick Adjei drie punten bezorgde. Kozakken Boys staat nu achtste in de Tweede Divisie, maar het verschil met koploper IJsselmeervogels is slechts zes punten. Volgende week gaan de mannen van Adjei op bezoek bij Jong FC Volendam, de hekkensluiter.

UNITAS ZO., HOOFDKLASSE B De zondagtak van Unitas heeft de periodetitel voor het grijpen in de Hoofdklasse. De roodbroeken, onder leiding van Jeroen van Bezouwen, wonnen zondag met 0-2 van Moerse Boys en dus heeft de Gorcumse formatie een voorsprong van drie punten met nog maar één wedstrijd te gaan in de eerste periode. Aankomende zondag staat een duel met Halsteren, de nummer drie van de Hoofdklasse, op het programma. De voorsprong op zowel Halsteren als SV Juliana '31 (de nummer twee van de ranglijst) bedraagt drie punten. Een gelijkspel is dus voldoende voor Unitas om de periode binnen te halen.

WOUDRICHEM, 2F Woudrichem kan de periodetitel ruiken in de tweede klasse F. Voor het eerst sinds 2014 wonnen de Vissenkoppen een uitwedstrijd tegen Wilhelmina '26. De ploeg van Piet Saaman kreeg dat echter niet cadeau in een bloedstollende wedstrijd. Woudrichem bleek bestand tegen de druk van de thuisploeg en won uiteindelijk met 1-3. Danny Schaap was tweemaal trefzeker en de man van de wedstrijd. Als Woudrichem aankomende zaterdag weet te winnen van Roda Boys is de eerste periodetitel een feit voor Woudrichem. De voorsprong op VVGZ bedraagt twee punten.

ARKEL, 2F Arkel heeft wederom drie punten bij mogen schrijven. Met dank aan een hattrick van IJsbrand van Eldik won de ploeg van coach Leon Elands met 1-4 van laagvlieger Tricht. De andere Arkelse goal kwam op naam van Corné van Horik. Door die overwinning staat Arkel keurig in de middenmoot met slechts zes punten minder dan koploper Woudrichem.

SVW, 3C SVW leek niet te kloppen, maar Alblasserdam bewees zaterdag het tegendeel. De streepjes hadden in de eerste zeven wedstrijden alles gewonnen met een doelsaldo van in totaal 26 goals voor en 2 tegen. Alblasserdam, dat op drie punten volgde, bezorgde de ploeg van coach Tutu Ndona echter een fikse domper door met 0-2 te winnen in Gorinchem. SVW staat nog wel bovenaan door het betere doelsaldo.

Schelluinen, 3C Schelluinen stond lange tijd ook dicht in de buurt van SVW, maar de mannen in blauwwit zakken steeds verder weg. Voor de vierde keer op rij werd er niet gewonnen door Schelluinen. Op bezoek bij Schoonhoven werd een 1-0 nederlaag geleden.

VUREN, 3D Vuren speelde zaterdag al vrij snel een verloren wedstrijd op eigen veld tegen ONI. Binnen één minuut stond de 0-1 voor ONI al op het scorebord na een benutte penalty, binnen twintig minuten stond er zelfs al een 0-3 score op het bord en na rust stond het 1-4. Uiteindelijk werd het 2-5 voor ONI, dat tweede staat in de derde klasse D. Bart Muilenburg maakte de twee goals namens Vuren, Luuk van der Vliet kreeg nog een rode kaart na een opstootje.

HEROVINA, 4D Herovina heeft na drie weken zonder zege weer eens drie punten aan de zaterdag overgehouden. Tegen Lekvogels werd 3-2 gewonnen. Dank daarvoor ging naar Coen de Ridder (twee goals) en Gijsbert van Maaren. Herovina kwam nog wel goed weg met een schot op zowel de paal als de lat van Lekvogels. Door de zege loopt Herovina weer twee punten in op koploper Asperen en dat is te danken aan de zaterdagtak van Unitas.

UNITAS ZA., 4D Unitas (za.) hield koploper Asperen namelijk op een gelijkspel en was zelfs heel dicht bij een overwinning. Door goals van Eltjo van Veen en Brandon Markham kwam Unitas namelijk vlak voor tijd op een 2-1 voorsprong op het eigen Sportpark Molenvliet. In de allerlaatste minuut kreeg Asperen echter nog een strafschop waardoor Unitas het met een 2-2 gelijkspel moest doen.

SVS'65, 4D SVS'65 kwam een beetje moeizaam op gang in het thuisduel met ASH, maar toen Ryan Brood vlak voor rust de 1-1 maakte namens de formatie uit Spijk was er na rust geen houden meer aan. ASH mocht van geluk spreken dat het bij 3-1 bleef door goals van Maikel van Schaften en Bart van Andel.