Peter de Groot, Danny Heijkoop, Osman Ipek en Paul Busch.
Peter de Groot, Danny Heijkoop, Osman Ipek en Paul Busch. Avres

Van opstapbaan naar dienstverband bij gemeente Gorinchem

4 november 2019 om 09:02 Maatschappelijk

GORINCHEM Danny, Osman en Peter kunnen zich vanaf vrijdag 1 november officieel werknemers van de gemeente Gorinchem noemen. De drie mannen werken al een tijdje bij de Buitendienst van de gemeente in een opstapbaan. Hier draaien ze mee in het groenonderhoud en leren ze de basisvaardigheden van het vak. Nu krijgen ze er een vast dienstverband.

Paul Busch, teammanager Buitendienst bij de gemeente: ,,Ik ben blij met ze. Wij kunnen lastig aan vakbekwame mensen komen en deze mannen willen graag in het groen werken. Dus: een vaste baan met ontwikkelmogelijkheden voor hen, drie gemotiveerde collega's voor ons. Een duidelijke win-win situatie!"

Avres zet opstapbanen in voor werkzoekenden, die wat ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van werk. Zij gaan een periode op detacheringsbasis aan de slag bij een werkgever. Daar doen zij werkervaring en vakvaardigheden op. Paul Busch: ,,Wij hebben deze mannen in ons team opgeleid tot medewerker groen. Daar ben ik trots op. Ik ben ook blij dat wij hen als gemeente daadwerkelijk een formatieplek kunnen bieden. Zo kunnen wij hen behouden voor ons team. We hebben ze simpelweg hard nodig."

De Buitendienst van de gemeente Gorinchem werkt al jaren samen met Avres. De manier van samenwerken is de afgelopen jaren wel veranderd. Busch: ,,Wij nemen nu steeds vaker de rol van werkgever op ons. Dat past ook binnen de afspraken van het Sociaal Akkoord. Daarvoor moesten we even omschakelen, maar nu vind ik het niet meer dan logisch. Deze mannen werken voor ons, dus ze horen ook bij ons."

Avres is het mensontwikkelbedrijf dat ondersteuning biedt naar werk aan mensen die vanwege een achterstand op de arbeidsmarkt in de Participatiewet vallen. Daarnaast biedt Avres financiële ondersteuning en schuldhulpverlening. Meer informatie over Avres: www.avres.nl.

advertentie
advertentie