Collage van activiteiten
Collage van activiteiten B.Kuijpers

25 jaar alternatieve kerstmarkt

4 november 2019 om 20:19 Evenementen Deel je nieuws

Zaterdag 30 november van 10.00-14.00 vindt de 25ste editie van de Alternatieve Kerstmarkt plaats in de Heul.

Sinds 1994 is de Kerstmarkt uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waarbij vrijwilligers 2e hands spullen verzamelen, zelf kerstartikelen knutselen en niet te vergeten de heerlijke jam die van zelf geplukte verse vruchten maken.

Al deze inzet is zichtbaar op de Kerstmarkt waar bezoekers komen voor de gezelligheid, de koffie en de taart, maar ook op koopjesjacht zijn. Op de Kerstmarkt wordt van alles en nog wat verkocht. Servies en curiosa, van elektronica tot fitness apparatuur en natuurlijk van alles voor de kerst. Vooral de kerststukjes in samenwerking met Tuincentrum Sterk zijn gemaakt zijn ieder jaar een topper! Maar vergeet ook de loterij niet of de sjoel wedstrijd. Al met al een Kerstmarkt die je niet mag missen.

De opbrengst van dit alles gaat ieder jaar 100% naar goede doelen. In de afgelopen 25 jaar hebben we zo al meer dan 100.000 euro geschonken!!.

De Alternatieve Kerstmarkt van 2019 steunt twee goede doelen. Dit jaar steunen we “Maatjes voor aidswezen” (https://www.kerkinactie.nl/projecten/maatjes-voor-aidswezen) en een project om kinderen in Oeganda een beter leven te geven via stichting Compassion. Meer informatie vindt u op : www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers?event=51 en https://www.compassion.nl

De Alternatieve Kerstmarkt kan niet zonder vrijwilligers. En omdat we alleen artikelen verkopen die ons geschonken worden, kunnen we ook niet zonder de mensen die deze artikelen kosteloos schenken aan de markt. Mede door deze vrijgevigheid weten gaat de opbrengst bijna geheel naar goede doelen en niet op aan “inkoop kosten”. En het helpt om weer ruimte in je schuur of zolder te krijgen !!

Heeft u tweedehands spullen die wij kunnen verkopen op de kerstmarkt? U kunt uw spullen op donderdag 28 november van 13:00 tot 20:00 inleveren in de Johanneskerk. Dat kan ook op vrijdag 29 november van 9:00 tot 12:00. Het adres is Nieuwe Hoven 141, 4205 BC Gorinchem.

Verder kunt u meer informatie vinden op de website van PKN gorinchem https://www.pkngorinchem.nl/over-pgg/samen-in-actie/alternatieve-kerstmarkt/

 

advertentie
advertentie