De vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken
De vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken Alette Lemmen

J.P.Waale gaat voor groen schoolplein

6 november 2019 om 16:38 Onderwijs Deel je nieuws

Op zaterdag 2 november is het gebeurd: de eerste tegels van het schoolplein van de dependance van de J.P.Waale in de Lingewijk, hebben plaatsgemaakt voor fris, groene struiken!

Samen met zo’n 20 ouders, leerlingen, teamleden en vrijwilligers van Prachtlint is de schop met een ferme beweging de grond in gegaan. Sinds maart van dit jaar gebruikt de J.P.Waale het mooie naastgelegen schoolgebouw als dependance voor haar bovenbouwleerlingen. En deze leerlingen hadden wel een mening over het schoolplein: veel te saai, teveel tegels en ook veel te warm. Via de Leerlingenraad en het Eco-team kwam dan ook al snel de vraag of het schoolplein niet flink groener kon? Met behulp van de kennis en ideeën van mede-Lingewijkers werden diverse partijen gevonden om mee te doen én (niet onbelangrijk) werd een subsidie van Groen Verbindt toegekend.

De hele transformatie van het saaie, tegelplein naar een groen, uitdagend en duurzaam schoolplein zal enige tijd in beslag nemen. Het wordt namelijk ook een werk-leertraject met het Wellant (zowel MBO als VMBO). Hoveniersbedrijf Sterk is ingeschakeld bij de uitvoering en leverde voor deze eerste fase de grond en de ligusterstruiken. De Groene Motor stelde het werkmateriaal ter beschikking.

advertentie
advertentie