Afbeelding
foto: GP-buro

Feestelijke open dag Gorcums Museum en Artoteek

10 november 2019 om 20:40 Kunst

GORINCHEM Het Gorcums Museum en de Artoteek opende zaterdag haar deuren voor de jaarlijkse open dag. Er was een feestelijk programma met talloze activiteiten, muziek en aanbiedingen. Bezoekers genoten van de nieuwe expositie Het geheim van de Meester. De rondleiding die Gijs Brandt langs deze nieuwe expositie trok veel belangstelling. Ook de expositie Bedrieglijk Echt die deze middag werd geopend trok een boel bekijks.

Fotorealistisch tekenaar Martijn Versteeg gaf workshops en Andreas Goewie demonstreerde hoe hij werkt als fijnschilder. Exposant Jeroen Paulussen gaf een lezing over zijn 'bedrieglijk echte' kunstwerken. Op de begane grond van het museum was het Atelier van de Meester ingericht. Daar werden workshops gegeven voor kinderen die hun eigen meesterwerkje konden maken. Kinderen konden zich bovendien laten schminken en een leuk cadeautje kiezen uit de grabbelton. Verspreid over de dag waren er live-optredens van saxofoonkwartet SAKS.

Voor bezoekers van de Artoteek waren er vele extra's. Zij kregen een gratis lot met kans op mooie prijzen waaronder een kunstwerk en het boek 'Het geheim van de Meester'. Nieuwe abonnees konden drie maanden kosteloos lenen. De Artoteek presenteerde bovendien haar nieuwste kunstwerken.

Afbeelding
SAKS quartet
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie