Afbeelding
FERRY VERHEIJ

IFFG's Rafiki met respect voor LHTB gemeenschap

11 november 2019 om 11:46 Film

GORINCHEM Op vrijdagavond 8 november vertoonde de gemeente Gorinchem in samenwerking met het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) een speciale filmvertoning in het kader van de Maand van Respect. De film 'Rafiki' werd deze avond door ongeveer 120 bezoekers bekeken en ging over twee jonge meiden in Kenia. Als de liefde tussen hen opbloeit, worden ze voor een keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of voor hun vrijheid?

De film kent veel boeiende thema's waar dieper op in werd gegaan tijdens het panelgesprek na afloop van de film: vriendschap, politieke rivaliteit, genderidentiteit, liefde, conservatisme. Aan tafel schoven aan vertegenwoordigers van Roze 50+, antidiscriminatiebureau Radar en COC Rotterdam. In het gesprek kwam onder andere naar voren dat wij in Nederland al ver vooruit lopen in het respect naar de LHTB gemeenschap ten opzichte van andere landen, maar dat er ook nog zo veel te winnen valt. De panelleden vertelden over hun eigen ervaringen, waaronder zowel nare als positieve.  

De gehele maand november worden er door de Gemeente Gorinchem en andere partijen activiteiten georganiseerd in de context van de Maand van Respect. Voor IFFG was dit de laatste filmspecial van het jaar. Op zondag 19 januari trapt de organisatie 2020 af met twee films.

Houd voor updates iffg.nl en de Facebookpagina in de gaten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie