Attie Mager (VVD) is samen met CU raadslid Marjo Molengraaf verbaast over 'cultureel' trapveldje
Attie Mager (VVD) is samen met CU raadslid Marjo Molengraaf verbaast over 'cultureel' trapveldje VVD Gorinchem

VVD en CU/SGP verbaast over 'cultureel' trapveldje

15 november 2019 om 09:32 Politiek

GORINCHEM – VVD raadslid Attie Mager en ChristenUnie raadslid Marjo Molengraaf zijn verbaasd over de inrichting van het 'cultureel' trapveldje aan de Botersteeg. Zij hebben het college gevraagd om uitleg.

Dat schrijven ze in schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van de raadsinformatiebrief van 6 november over de pilot voor de talentontwikkelingsplek. "Het verbaast ons dat nog voordat de raad besluit over de cultuurvisie, op voorhand al veel zaken ter hand worden genomen. Dat getuigt niet van veel respect voor de te nemen raadsbesluiten en het democratisch proces", zo schrijven zij in hun brief. De vragen komen bovenop hun eerdere kritische kanttekeningen over de extra subsidie van 120.000 euro voor IFFG, die werd toegekend tijdens de begrotingsbehandeling. Zowel de subsidie voor het filmfestival als het 'culturele' trapveldje zouden juist in de Cultuurvisie moeten worden opgenomen, zo stellen beide raadsleden. De Cultuurvisie moet in december worden vastgesteld.

Beide raadsleden willen van het college dan ook weten waarom het plan niet in de Cultuurvisie is opgenomen. "Waarom denkt u dat dit de levendigheid in de stad gaat bevorderen? Is er ook een sluitingstijd en hoe verhoudt deze activiteit zich tot bestaande aanbieders van dergelijke activiteiten?". Verder wil ze weten hoe hoog de huur is van het pand aan de Botersteeg en of nog andere locaties zijn onderzocht. Ook vragen ze of de ambassadeurs een vergoeding van de gemeente ontvangen of dat het gaat om vrijwilligerswerk. Verder informeren ze naar de activiteiten en bezoekersaantallen om te toetsen of de pilot succesvol is.

advertentie
advertentie