Sterke overwinning waterpoloheren

17 november 2019 om 16:26 Waterpolo Deel je nieuws

In Katwijk hebben de waterpoloheren van de Linge/PCG een belangrijke overwinning geboekt. Tegen het plaatselijke ZPC Katwijk werd met 10 – 14 gewonnen.

ZPC Katwijk werd vooraf gezien als één van de voornaamste concurrenten voor de titel. De ploeg heeft de laatste weken echter veel punten verspeelt. Meer dan genoeg reden voor de Gorinchems – Leerdamse combinatie om Katwijk nog verder op afstand te zetten.

In het eerste deel van de wedstrijd leek De Linge/PCG de betere ploeg, maar Katwijk nam desondanks meerdere malen de leiding. Vooral met schoten van verre afstand was de thuisploeg trefzeker. De Linge/PCG speelde sterk vanaf de midvoorplaats, vanaf die positie was Thijs Uittenbogert enkele keren trefzeker. Richting het eind van de wedstrijd leek het verzet van Katwijk gebroken en liep de Linge/PCG uit naar een 10 – 14 overwinning.

Volgende week speelt de Linge/PCG op vrijdagavond (21:30) in Dordrecht voor de ManMeer-Cup! tegen eerste divisionist MNC Dordrecht.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser, Victor Visser en Thijs Uittenbogert allen 3, Menno Cloostermans, en Lennart van Wieren 2 beide, Tjerk Noorduyn 1.

advertentie
advertentie