Afbeelding
Zakelijk lenen

Wat is een zakelijke lening

18 november 2019 om 14:03 Zakelijk

Ben je ondernemer en ga je bij een bank zakelijk lenen voor een bepaald bedrag? Dan ontvang je van de bank in één keer of in delen het geleende bedrag. Er zijn afspraken gemaakt over de terugbetaling van het geleende geld. In meerdere termijnen, per maand of per kwartaal, betaal
je het geleende geld terug aan de bank. Je kunt het terugbetaalde bedrag niet meer opnemen. Zo wordt de schuld die je hebt dus steeds kleiner.

Weet jij waar een zakelijke lening voor is bedoeld?
Als ondernemer moet je soms een langlopende investering doen. Je moet bijvoorbeeld een nieuwe machine kopen, of je hebt geld nodig om je bedrijfspand te kunnen uitbreiden. Deze forse investeringen kun je financieren met een zakelijke lening.

Weet jij wat je voor een zakelijke lening betaalt?
Uiteraard moet je voor je zakelijke lening een op vaste of variabele basis gebaseerd rentetarief betalen. Bovendien moet je ook nog provisies en andere kosten betalen. Overweeg je om een zakelijke lening aan te vragen bij een bank? De rentetarieven en overige kosten voor een dergelijke lening kunnen per bank verschillen, reden om offertes aan te vragen bij diverse banken.

Weet jij wat de voordelen zijn van een zakelijke lening?
Je kunt bij een zakelijke lening kiezen voor een vaste rentebasis. Omdat de rente dan niet verandert, heb je meer zekerheid over je rentelasten. Bij een zakelijke lening weet je zeker dat je aan het einde van de looptijd de lening met rente geheel hebt afgelost, Bovendien zijn er ook geen provisies en kosten meer. Je kunt hier bij je bedrijfsvoering rekening mee houden.

Weet jij wat de nadelen van een zakelijke lening zijn?
Je hebt afgesproken om het geleende bedrag per maand of per kwartaal terug te betalen. Je betaalt dan in ieder geval rente. Vaak betaal je ook nog een deel van het geleende bedrag terug. Geld dat is afgelost kan niet opnieuw worden opgenomen. Vervroegd aflossen is mogelijk, maar niet zelden moet je fan een boete betalen. De mogelijke boete bij terugbetalen kan verschillen per bank. Let dus op als je zakelijke leningen van diverse banken met elkaar vergelijkt.

advertentie
advertentie