Afbeelding
Photographer: Casper Koster

Wereldmuziek en vileine humor in theater Peeriscoop

19 november 2019 om 09:44 Podiumkunsten

GORINCHEM Op zondagmiddag 24 november staat er een geweldig concert van Rose-Ile op het programma. Het programma heet Club-Chansons; Muziek van vele mooie plekken op deze wereld vindt zijn weg naar het podium. Kom genieten van tango's, rumba's en walsen; luisterliedjes in het Frans, Spaans, Duits en Jiddisch, er komen velen smaken voorbij. Vrolijke en melancholische melodieën, maar ook ritmische nummers die niet bewegen lastig maken. Rose-Ile creëert in deze voorstelling een intieme sfeer van romantiek en melancholie, waarvan u nog lang zult nagloeien.

Dit concert is dus een heerlijke manier om uw weekend af te sluiten en u op te laden voor weer een nieuwe week. Na een uur muziek, staat er weer een goed gevulde hapjestafel voor u klaar en kan er nog heerlijk worden na geborreld in de gezellige foyer van Theater Peeriscoop. De voorstelling begint om 15:00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. De entreeprijs is inclusief een consumptie en hapjes na afloop.

Op dinsdagavond 26 november speelt de veelgeprezen en met prijzen overladen toneelgroep De Gemeenschap hun nieuwe productie: Christine van Stralen – de Musical. In dit hilarische stuk zien we de bijna vergeten Christine krampachtig een comeback proberen te maken. Zij wordt hierin "bijgestaan" door drie wel heel valse heren. Doorspekt met vileine humor geven zij advies en commentaar. Voor de liefhebbers van leedvermaak en schaterlachen wordt dit een heerlijke, zij het wellicht tenenkrommende avond.

Het plezier spat er bij de acteurs vanaf en de sarcastische complimenten en onhebbelijkheden wisselen elkaar in hoog tempo af. Christine van Stralen – De Musical, is een confronterend estafette interview, waarin zowel feit en fictie als reflectie en emotie voortdurend door elkaar lopen. Na eerdere successen zoals Romp en Strindberg en Dal is dit weer een dramatisch groepsportret, grappig en pijnlijk, herkenbaar en ontluisterend, maar deze keer vooral heel erg komisch!

De voorstelling begint om 20.30 uur, entree is inclusief 2 consumpties en natuurlijk wordt er weer gezellig na geborreld in de oergezellige foyer.

Kaarten voor beide voorstellingen zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of telefonisch via 0183-690022.

advertentie
advertentie