Youri Bos (hier in duel met Arkel-middenvelder Daan Ruwaard) had een belangrijke rol in de comeback van GJS. Jan Noorlandt

GJS knokt zich knap terug in bijzonder duel met Arkel

26 november 2019 om 13:41 Voetbal

REGIO Arkel en GJS hebben allebei een punt overgehouden aan het onderlinge treffen van afgelopen zaterdag. Iets wat niemand nog had verwacht nadat Arkel vroeg in de tweede helft de 2-0 had gemaakt op het eigen Sportpark Schoonzigt. GJS knokte zich echter nog knap terug tot 2-2.

De messen waren vooraf geslepen en met tien oud-GJS'ers in de selectie bij Arkel was het duel tussen Arkel en GJS een bijzondere te noemen. De thuisploeg klapte er zaterdag dan ook vanaf minuut één bovenop en de ploeg van coach Leon Elands (in het verleden ook actief bij GJS) had niet lang nodig om de score te openen. Robin Vogel profiteerde van matig verdedigen bij GJS. Wie die openingsfase zag, had zomaar kunnen denken aan een gemakkelijke middag voor Arkel, maar het was GJS dat daarna ook meer van zichzelf liet zien. Tot een gelijkmaker kwam het niet. Mede omdat Nordin El Hassani de paal trof.

In de tweede helft was het Arkel dat via Corné van Horik op 2-0 kwam na een prachtige steekbal van Remie Schuurman. Daarmee leek de beslissing een feit, maar niets was minder waar. GJS knokte zich terug en dat was mede te danken aan invaller Youri Bos. Hij versierde namelijk een penalty en schoot die zelf binnen. Toen Sjors Hendriks vervolgens ook nog de 2-2 maakte, was de Gorcumse comeback een feit. Omdat beide ploegen daarna niet meer tot scoren kwamen, moesten ze het allebei doen met een puntje, iets wat voor GJS genoeg was om de laatste plek in de tweede klasse F over te doen aan Sleeuwijk.

Kozakken Boys, Tweede Divisie Na de 1-3 nederlaag tegen IJsselmeervogels heeft Kozakken Boys zaterdag wel weer gewonnen. In het thuisduel met laagvlieger ASWH werd met 3-0 gewonnen. Alle goals werden gemaakt in de tweede helft door Sven van Ingen, Leon Bot en Don Bolsius. Omdat koploper IJsselmeervogels met liefst 1-5 onderuit ging tegen Koninklijke HFC nam die laatste ploeg de koppositie over. Hoewel Kozakken Boys zevende staat, bedraagt de achterstand op die nieuwe koploper maar vier puntjes.

Unitas (zo.), Hoofdklasse B Een reis van 160 kilometer heen en 160 kilometer terug heeft de zondagtak van Unitas slechts één punt opgeleverd. Op bezoek bij SV Meerssen, dat vlakbij Maastricht ligt, werd door de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen met 1-1 gelijkgespeeld. Daar mochten de roodbroeken bovendien nog niet over mopperen, want pas in de slotfase maakten de Gorcumers de gelijkmaker. Achraf Chentouf stelde het punt veilig voor de ploeg die wel koploper in de Hoofdklasse B bleef.

Sleeuwijk, 2F Zoals gezegd deed GJS afgelopen zaterdag de rode lantaarn in de tweede klasse F over aan Sleeuwijk. Waar GJS een punt pakte, daar bleef Sleeuwijk voor de tweede week op rij met lege handen achter. Op bezoek bij Heukelum, dat tot zaterdag ook nog maar vijf punten had, werd met 3-1 verloren. Na een 3-0 achterstand zorgde Jeffrey Molhoek in de laatste tien minuten voor de eretreffer middels een benutte penalty. Door dat resultaat blijft Sleeuwijk op vier punten staan. Boven Sleeuwijk staan GJS en Tricht met vijf punten. Heukelum staat met drie punten meer op acht punten in totaal.

Woudrichem, 2F Woudrichem gaf zaterdag de koppositie van de tweede klasse F uit handen. De ploeg van coach Piet Saaman kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Wieldrecht. Het scheelde echter heel weinig of de Vissenkoppen hadden na goals van Yoeri Duyzer, Tim Saaman en weer Duyzer 'gewoon' gewonnen. In de laatste minuut gaf de arbiter van dienst nog een penalty aan Wieldrecht wegens vermeend hands. Achteraf bleek echter dat het juist een Wieldrecht-speler was die hands had gemaakt. De 3-3 eindstand smaakte voor Woudrichem dan ook extra zuur. Pelikaan nam de eerste plek over.

SVW, 3C SVW heeft zaterdag de achtste overwinning van het seizoen geboekt en daarmee blijven de Streepjes eerste in de derde klasse C. Het taaie Ameide werd met 3-1 geklopt door goals van Mounir El Ouazizi, Hicham Farhou en Gino Dix. De voorsprong op Alblasserdam bleef gewoon twee punten, want ook die ploeg won weer: met 3-1 van Meerkerk.

Schelluinen, 3C Schelluinen begon met negen punten uit de eerste drie wedstrijden perfect aan het nieuwe seizoen, maar na die perfecte start won de ploeg van coach Philip den Haan geen enkele keer meer. Aan die neerwaartse spiraal kwam ook afgelopen weekend geen einde. In eigen huis werd met 1-3 van Streefkerk verloren en daarmee zijn de mannen in blauwwit nu gekelderd naar de negende plaats op de ranglijst.

Vuren, 3D Met een 1-1 gelijkspel tegen NOAD'32, dat derde staat in de derde klasse D, pakte Vuren zaterdag een knap punt. Toch staat Vuren na zaterdag laatste in die klasse. Luuk van der Vliet zette Vuren nog wel op een voorsprong op bezoek in Wijk en Aalburg, maar door een benutte penalty werd de eindstand bepaald op 1-1.

Herovina, 4D Herovina blijft bovenin meedraaien in de vierde klasse D, maar de ploeg van coach Glenn Calor had zaterdag in het thuisduel met Kerkwijk toch op meer gehoopt dan het 2-2 gelijkspel dat na negentig minuten op het scorebord stond. Coen de Ridder en Jesse van Vliet scoorden namens de Herwijnense formatie, die de gehele tweede helft tegen tien man speelde door een rode kaart van Kerkwijk. De 2-1 van Van Vliet leek beslissend te zijn, maar een late penalty zorgde alsnog voor een gelijkspel.

SVS'65 en Unitas (za.), 4D Willem Looijen keerde zaterdag op bezoek bij Unitas terug bij SVS'65 en dat hebben de roodbroeken geweten. Looijen scoorde vier keer en nam daarmee de helft van de SVS'65-productie voor zijn rekening. De ploeg van coach José van de Ven liet niets heel van de Gorcumers. Bart van Andel maakte er twee terwijl Maikel van Schaften en Ferdi Scheurwater allebei één keer trefzeker waren. Tot dubbele cijfers kwam het niet en daar mocht Unitas zichzelf gelukkig mee prijzen. SVS'65 staat nu vierde in de vierde klasse D met zes punten minder dan koploper Asperen.