Afbeelding
Erik van Dijk

'Mis niks, lees De Stad Gorinchem Premium'

26 november 2019 om 13:36 Overig

GORINCHEM Speciaal voor inwoners van de gemeente Gorinchem die meer informatie en journalistieke verdieping willen, lanceren we binnenkort een nieuw kanaal: De Stad Gorinchem Premium. Als abonnee krijg je dagelijks exclusief toegang tot verdiepende online artikelen over alles wat er speelt in de gemeente Gorinchem.

Wat is De Stad Gorinchem Premium?
De Stad Gorinchem Premium brengt verhalen die je nergens anders vindt. Onze journalisten onderzoeken, schrijven, duiden, fotograferen en filmen. Het resultaat tref je binnenkort elke dag online: interviews, reportages en achtergrondverhalen die je bijpraten over wat er speelt in je woonplaats. En die helpen een mening te vormen over belangrijke onderwerpen in jouw buurt, gemeente en regio. De premium verhalen verschijnen op DestadGorinchem.nl en zijn alleen toegankelijk voor abonnees. De redactie gaat jou als trouwe lezer ook nadrukkelijk betrekken bij de inhoud van de artikelen, zodat we meer dan ooit de verhalen publiceren waaraan jij behoefte hebt.

Binnenkort heeft DestadGorinchem.nl dus drie kanalen voor de nieuwsvoorziening: de gratis papieren weekkrant, de website DestadGorinchem.nl en De Stad Gorinchem Premium.

Waarom starten jullie met Stad Gorinchem Premium?
Er zijn verschillende redenen. Lezers van DeStadGorinchem.nl hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan nóg meer informatie en artikelen over wat er speelt in de gemeente Gorinchem. Daarnaast willen we zelf ook graag meer journalistieke verdieping bieden en juist die verhalen publiceren waaraan jij en andere lezers in de regio Gorinchem behoefte hebben. Om dat mogelijk te maken, breiden we de redactie uit.

Wat voor soort artikelen kunnen abonnees verwachten?
Premium artikelen zijn bijvoorbeeld uitgebreide persoonlijke interviews, verdieping van het snelle nieuws en publicaties die helpen om een mening te vormen over het nieuws. Dat kunnen artikelen zijn, maar bijvoorbeeld ook video-interviews of fotoreportages. We willen ook nadrukkelijk aan de slag met vragen en tips van abonnees. Denk aan vragen als 'Waarom is een bepaalde straat opengebroken en hoelang duurt dat nog?' en 'Hoe maak ik van mijn bestaande huis een aardgasvrije woning?'

Een abonnement op De Stad Gorinchem Premium is binnenkort verkrijgbaar vanaf 1 euro per week. Waarom moeten lezers betalen voor premium artikelen?
Aan de onderscheidende, journalistieke verhalen van De Stad Gorinchem Premium hangt een prijskaartje. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is nieuws niet gratis. Het is al lang niet meer zo dat de kosten van journalistiek werk volledig worden gedekt door advertentie-inkomsten. Voor de extra artikelen van De Stad Gorinchem Premium willen we de lezers om een bijdrage vragen. Dankzij de bijdragen van abonnees kunnen onze journalisten hun werk blijven doen.

Wat gebeurt er met De Stad Gorinchem, de gratis weekkrant?
De Stad Gorinchem blijft wekelijks verschijnen. Inhoudelijk zal er weinig aan de krant veranderen. Het blijft een goede gratis weekkrant met daarin een selectie van het belangrijkste nieuws, foto's van lezers, de agenda, vacatures en het gemeentenieuws. Nieuw element wordt een pagina waarin we artikelen van De Stad Gorinchem Premium promoten.

En wat verandert er aan de website StadGorinchem.nl?
Ook daar blijven we het snelle nieuws brengen dat je van ons gewend bent. Nieuw is dat ook de premium artikelen zichtbaar zijn in de nieuwsstroom. Die zijn te herkennen aan een geel logo.

Waarom zou je lid worden van De Stad Gorinchem Premium?
Als abonnee investeer je in de lokale journalistiek. Dat stelt ons in staat om inwoners te voorzien van actuele, betrouwbare en relevante informatie. We controleren bijvoorbeeld het werk van de gemeenteraad, schrijven over belangrijke evenementen en activiteiten en publiceren persoonlijke interviews. De Stad Gorinchem Premium helpt je om je eigen woonomgeving en plaatsgenoten nog beter te leren kennen. Mis niks, lees alles.

Waarom is De Stad Gorinchem Premium vernieuwend?
We zijn in Nederland de tweede uitgever die een dergelijke abonnementsvorm voor lokale journalistiek lanceert. Het zou geweldig zijn als heel veel mensen in de gemeente Gorinchem lid worden. We gaan goed luisteren naar alle reacties en gaan samen met de abonnees de lokale journalistiek in Gorinchem een kwaliteitsimpuls geven.

Wanneer kan ik abonnee worden?
We willen het nieuwe platform deze week online lanceren. We zijn nu druk bezig met de laatste voorbereidingen en verwachten snel met meer nieuws te komen.

Reageren? Of heb je een tip? Mail de redactie via stad.gorinchem@bdu.nl

advertentie
advertentie