Cameratoezicht komt pas in beeld als andere maatregelen de overlast niet terugdringen
Cameratoezicht komt pas in beeld als andere maatregelen de overlast niet terugdringen import

Geen cameratoezicht Buiten de Waterpoort wel bij stadhuis

29 november 2019 om 10:15 Overig

GORINCHEM De gemeente Gorinchem gaat voorlopig geen cameratoezicht instellen Buiten de Waterpoort en het Wilhelminapark. Dat liet ze weten op vragen van raadslid Everdien Hamann.

Hamann informeerde naar cameratoezicht vanwege overlast van drugshandel en gebruik van lachgas en cocaïne rond de parkeerplaats Buiten de Waterpoort. Aanleiding was haar wens om net als in de binnenstad ook Buiten de Waterpoort sfeerverlichting aan te brengen. ,,Het is bij die parkeerplaats zo donker in deze tijd van het jaar."

Wethouder Joost van der Geest liet weten dat de sfeerverlichting in de binnenstad door BIZ Gorinchem wordt betaald en alleen voor de binnenstad is bestemd. Burgemeester Reinie Melissant-Brienen liet weten dat sinds de zomer vaker gecontroleerd wordt bij de parkeerplaats. Daaruit bleek dat de plek vaak bezocht worden door mensen die niet in Gorinchem wonen. ,,In de eerste helft van 2020 gaat de politie strenger controleren, zowel Buiten de Waterpoort als in het Wilhelminapark. Dit om het gevoel van veiligheid te verhogen. Indien nodig nemen we aanvullende maatregelen. Pas als dat niet voldoende is, gaan we praten over cameratoezicht."

Wel komt er tijdelijk cameratoezicht rondom het stadhuis. Voor de duur van een jaar wordt als wijze van proef het gebied rondom het stadhuis extra in de gaten gehouden door middel van camera's. 

advertentie
advertentie