Afbeelding
Rotary Santa Run

Sponsors Santa Run hebben er zin in

1 december 2019 om 13:45 Evenementen

GORINCHEM Zaterdag 21 december is het weer tijd voor de Rotary Santa Run. Dit jaar is het alweer de 12e editie. Bij deze komische race zamelen deelnemers uit Gorinchem en omstreken geld in voor een goed doel door – verkleed als kerstman – een route door te binnenstad te rennen.

door Lucas Versteeg

De Rotary Santa Run vindt plaats dankzij veel sponsors, DAMEN met zijn actieve personeelsvereniging is daar één van. Ook PLUS Elbert van den Doel sponsort het evenement, dat gebeurt in natura met bijvoorbeeld het leveren van pakjes drinken, maar ook van het verzorgen van de startboog. ,,De Plus sponsort deze run al vanaf het begin. Het is een gezellig evenement en wij vinden het leuk dat we lokale doelen, Stichting DapperKind en Verpleeghuis Het Gasthuis, kunnen steunen. Lokale doelen krijgen van de Santa Run veel aandacht, en deze steun maakt voor hen veel impact", aldus Elbert van den Doel. Bij de Plus zijn jaarlijks de bekende rood-witte kerstmannenpakken te koop. ,,Dit jaar kunnen mensen ze ook online reserveren en betalen en daarna ophalen in de winkel."

Naast PLUS Elbert van den Doel zijn er nog zo'n vijftig andere lokale sponsors die op een bepaalde manier een bijdrage leveren aan het Gorinchemse evenement, zoals De Waal Autogroep, mediapartner De Stad Gorinchem en Van der Vliet Wonen.

Ook Damen Shipyards steunt de Rotary Santa Run. Naast het geven van financiële steun doet het personeel sinds 2012 jaarlijks mee aan de run. Bestuursleden van de personeelsvereniging van Damen maken andere medewerkers van het grote bedrijf enthousiast om mee te doen: ,,Het meedoen creëert saamhorigheid als bedrijf en de run is gewoon een leuk initiatief. Vorig jaar deden we mee met vijftig collega's. Een groot succes." Met posters en nieuwsbrieven probeert het bestuur hun collega's te enthousiasmeren. ,,We moeten wel altijd even uitleggen dat je niet keihard hoeft te rennen maar ook gewoon kunt lopen. Niet iedereen is zo sportief. De run vindt nu, in tegenstelling tot vorige jaren, in de middag plaats. Voor ons komt dat gunstiger uit, want zo kunnen ook collega's die verder weg wonen makkelijker meedoen. We verwachten dat het een gezellige middag wordt!"

Klik hier om je in te schrijven voor de Rotary Santa Run en klik hier voor de hele lijst met sponsors.

Winactie: we geven 5 pakken weg!

Deze krant, Stad Gorinchem van BDU, is mediapartner van Rotary Santa Run. Daarom mogen wij 5 pakken/ deelnamebewijzen weggeven! Wil je zo'n pak winnen, beantwoord dan de vraag: met wie loop jij de Rotary Santa Run in Gorinchem, of van met wie zou jij de Santa Run weleens willen lopen? Stuur jouw antwoord naar stad.gorinchem@bdu.nl. Je leest wie de winnaars zijn in de krant van 10 december. Houd hem in de gaten!

Volg Rotary Santa Run Gorinchem ook op Facebook: facebook.com/santarungorinchem. Je pak online reserveren kan op gorinchem.rotarysantarun.nl/inschrijven.

advertentie
advertentie