Zangwerkplaats in Schuilkerk

1 december 2019 om 10:24 Muziek Deel je nieuws

Zangwerkplaats in Luthers kerkje

Op 14 december bevolkt de Zangwerkplaats met diverse zanggroepen het Lutherse kerkje aan de Langedijk. Er zijn 3 gratis toegankelijke optredens van verschillende leeftijdsgroepen in de mooie ruimte met prachtige akoestiek.

Zangwerkplaats Gorinchem is de zangschool van Helga Buitelaar. De zangers zijn al meer dan 12 jaar actief op allerlei plekken in Gorinchem. Laatst organiseerden ze nog een spraakmakende flashmob door heel Gorinchem op “Worldsongday”.

Om 14.00 uur treden de kids en tieners op. Ze zingen een half uurtje oa popliedjes, film en musical songs. Ze zingen samen maar ook solo, meerstemmig en begeleiden zichzelf met allerlei instrumentjes. Gastmuzikant is Mare de Vries. Zij speelt dwarsfluit.

Om 16.00 uur is de volwassenen groep van de zangwerkplaats aan de beurt met hun wereldmuziekprogramma. Deze groep zingt altijd samen op maandagavond en speciaal voor dit optreden hebben ze zich verdiept in allerlei talen en culturen: oa Frans, Duits, Latijn, Kroatisch en Maori! Er worden ook mooie kerstcarrols gezongen. Gastmuzikanten maar tevens koorleden zijn: Mirjam Wolters en Jolanda Zijderveld. Zij spelen klarinet en dwarsfluit.

S'avonds is de kerk sfeervol verlicht tijdens het optreden van: De Zangwerkplaats Vocals. Deze getalenteerde groep zoekt graag de grenzen op heeft zich oa bezig gehouden met meerstemmig a-capella zingen.

Op het repertoire staat het uitdagende, middeleeuwse stuk: Gaudete met slagwerk van Pim van Heusden en Jesse de Vaal. Het lied River van Joni Michel is te horen in een prachtig a-capella arrangement met dans van Anna-risse Groot. Er klinkt een schreeuwstuk, een Russisch kerstlied, een radiohit en een worksingsong met bodypercussie en meer. Singersongwriter Jasmijn van Andel uit Sleeuwijk zal drie eigen songs brengen en begeleid zichzelf op gitaar. Dit gevarieerde optreden begint om begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

De optredens zijn gratis toegankelijk. Er zal een hoge hoed staan. Het Luthersekerkje (de schuilkerk) staat aan de Langedijk 72. Steun niet alleen je lokale middenstand in deze tijden maar ook je lokale muzikanten! U bent welkom.

advertentie
advertentie