Unitas in actie
Unitas in actie Theo Bos

Unitas niet sterk van start na de periodetitel

1 december 2019 om 23:45 Voetbal Deel je nieuws

UNITAS – AWC (1-2) Gezien de ranglijst, aan het begin van deze wedstrijd, zou Unitas deze wedstrijd winnend moeten kunnen afsluiten.

Maar dat is “scorebordjournalistiek” zou Co Adriaanse zeggen. En zo is het ook, want wie de wedstrijd gezien heeft : het verschil op de ranglijst was niet te zien in de wedstrijd.Unitas had weliswaar het meeste de bal, maar in de counter was AWC een paar keer echt gevaarlijk.

Al in de 9e minuut kreeg AWC de kans om de score te openen, maar de bal ging naast het doel. In de 21e minuut kreeg Unitas de kans toen de keeper van AWC de bal loste, maar Jay-Jay Meierdres kon de bal niet in het doel krijgen. In de 25e minuut was het raak aan de andere kant uit een zogenaamde standaardsituatie. Een corner van AWC werd doorgekopt en van dichtbij binnen gewerkt door Daan de Bruijn, de nr. 9 van de bezoekers.

Unitas ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de roodbroeken hadden het heel moeilijk met zichzelf vandaag. De passes waren onnauwkeurig en de vele corners die er kwamen waren zelden gevaarlijk.

In de 27e minuut en in de 43e minuut  werd er geschoten door resp. Akin Arslan en Kevin Cornet, maar beide keren was er geen succes. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De wil was er wel bij Unitas, maar het wilde maar niet lukken.

In de 62e had de score nog op kunnen lopen toen AWC gevaarlijk counterde, maar gelukkig voor de roodbroeken kon doelman Ruud Verberk redding brengen. Twee verse aanvallers, Fabian van Horssen en Ansu Camara kwamen Wesley Swets en Medhanie Habtemariam aflossen, maar ondanks wederom vele corners, wilde de gelijkmaker maar niet vallen. Tot de 89e minuut. Stefan van Hulst kopte nu een van richting veranderde corner van dichtbij binnen en toen stond het toch ineens 1-1.

Deze gelijke stand was er een van korte duur, want nog geen minuut later kreeg  Unitas de 1-2 binnen uit alweer een standaardsituatie. De vrije trap van de linker (unitas) zijde werd bij de eerste paal in getikt door Idar Kramer en zo werd Unitas op de eerste seizoensnederlaag getrakteerd. Volgende week moet Unitas weer tegen een laagvlieger, EHC, maar zoals vandaag te zien was is dat geen garantie voor de winst.