Wethouder Dick van Zanten blijft de Financiën doen, ondanks verzoek oppositie om dat aan een andere wethouder over te laten
Wethouder Dick van Zanten blijft de Financiën doen, ondanks verzoek oppositie om dat aan een andere wethouder over te laten Gemeente Gorinchem

Financiën blijft bij wethouder Dick van Zanten

5 december 2019 om 08:47 Politiek

GORINCHEM – Dick van Zanten behoudt de portefeuille Financiën na herverdeling van de portefeuilles onder de wethouders. Na de begrotingsbehandeling had de oppositie juist aangedrongen om Financiën bij een andere wethouder onder te brengen.

Namens de oppositie partijen had raadslid Marjo Molengraaf (CU) bij de begrotingsbehandeling een verklaring afgelegd met het dringende advies aan het college om de portefeuille financiën bij een andere wethouder onder te brengen. Wethouder Van Zanten wist een aantal malen niet de juiste cijfers op te lepelen tijdens de begrotingsraad en ook bleef hij het antwoord schuldig op enkele vragen.   In de laatste raadsvergadering van 28 november deed SGP raadslid Frank Barth tevergeefs navraag aan burgemeester Reinie Melissant-Brienen over de herverdeling van de portefeuilles. Maar deze week bracht het college alsnog de herverdeling van taken naar buiten.

De nieuwe portefeuilleverdeling leidt tot een betere verdeling van de werkdruk, zo laat de woordvoerder van de burgemeester weten. Door de herverdeling is Ruimtelijke Ontwikkeling en Stadsvernieuwing doorgeschoven van wethouder Dick van Zanten naar Ro van Doesburg. Van Zanten krijgt wel het subsidiebeleid onder zijn hoede. Wethouder Joost van der Geest gaat Recreatie, Toerisme en Citymarketing oppakken, samen met Stadsbeheer en Havens.  Ro van Doesburg heeft diversiteit afgestaan aan wethouder Eelke Kraaijeveld. Kraaijeveld gaat ook klimaatadaptatie doen. 

advertentie
advertentie