Mark Leeuwis en Jacco Verschoor (oprichters) voor het logo van Smiling Child of The Gambia met schoolkinderen in The Gambia.
Mark Leeuwis en Jacco Verschoor (oprichters) voor het logo van Smiling Child of The Gambia met schoolkinderen in The Gambia. Jacco Verschoor

Bijzondere ontwikkelingen in The Gambia

6 december 2019 om 09:45 Overig Deel je nieuws

Gorinchem – In april 2017 werd stichting ‘Smiling Child of the Gambia’ opgericht. In drie jaar tijd weet de stichting bijzonder projecten succesvol af te ronden in The Gambia. Er wordt vaak gezegd bij drie jaar heeft een bedrijf echt bestaansrecht. Jacco Verschoor en Mark Leeuwis (oprichters van de stichting) vinden dat dit ook geldt voor een stichting.

Als je hun vraagt wat de stichting zo bijzonder maakt, dan vertellen ze je gepassioneerd en in geuren en kleuren wat hun stichting anders maakt. “Wij zijn betrokken bij de leraren met wie wij contact houden in The Gambia, maar we zijn ook ontzettend begaan met de kinderen. Daarnaast vinden wij dat we alles moeten laten zien, immers kunnen wij dit doen door de giften en donaties van anderen. Onze donateurs en sponsoren hebben het recht om te zien wat wij doen.” Vertelt Mark Leeuwis. Jacco Verschoor vult aan: “Veel stichtingen focussen zich op alleen het lesgeld van de kinderen of alleen het bouwen van een school. Bij onze stichting is dat anders, wij concentreren ons op beide. We bouwen een compleet nieuwe basisschool en al eerder verbouwden wij de kleuterschool. Daarnaast richten wij ons op het lesgeld van de kinderen. Wij zoeken sponsoren die graag een kindje willen sponsoren vanaf slechts € 5,00 per maand bij zijn / haar lesgeld. Maar ook komen we graag in contact met bedrijven die ons helpen met het realiseren van de bouw van de basisschool, bijvoorbeeld.”

In de nog maar korte tijd dat de stichting actief is, zijn er al zo veel goede projecten succesvol gerealiseerd. En dit jaar zie je echt dat de activiteiten van de stichting ook haar vruchten in de ontwikkeling begint af te werpen. Zo is de school een eigen lesprogramma gestart in kunst! Kunst wordt niet erkend in het lessysteem in The Gambia. De Smiling Child basisschool (die  momenteel gebouwd wordt, maar de lessen worden al gegeven) is dit schooljaar begonnen met “kunstles” op zaterdag. “Het kunst lesprogramma wordt niet ondersteunt in The Gambia. De leraren hebben dit zelf opgericht voor enkel de geïnteresseerden en creatieve leerlingen. Hiermee is onze school dan ook de enige en eerste school in The Gambia met het kunst lesprogramma. De lessen worden op zaterdag gegeven. Doordat de leraren een salaris krijgen betaalt vanuit de stichting, hebben ze de mogelijkheid om dit soort initiatieven verder en beter te ontwikkelen. Een van de leraren is nu bezig zijn eigen ‘kunst’-lesboek uit te geven via de webshop Amazon en zijn de kinderen onlangs op excursie geweest naar de Nationale Kunst Expositie. Wij zijn enorm trots dat dit één van de ontwikkelingen is die tot stand is gekomen door de steun van onze stichting.”

De stichting is altijd opzoek naar donateurs en sponsoren. De slogan van de stichting is; “Ieder kind moet kunnen leren. Met een Glimlach!” Meer informatie over de stichting vindt je op www.smilingchildofthegambia.nl of volg de stichting via Facebook.

advertentie
advertentie