Kerstconcert 'Vom himmel hoch'

10 december 2019 om 18:01 Muziek

GORINCHEM Kom in de sfeer van kerstmis op vrijdag 13 december in de Grote Kerk van Gorinchem. Vocaal Ensemble Cantate trakteert het publiek op een breed kerstrepertoire met het thema 'Vom Himmel Hoch'. Van dit bekende kerstlied zullen toonzettingen van J.S. Bach en S. Karg-Elert te horen zijn. Uit verschillende stijlperiodes zingt Cantate daarnaast prachtige variaties van 'Er is een roos ontloken' afgewisseld door een Magnificat (lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (lofzang van Simeon) van Herbert Howells.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Niels Kuijers en de professionele begeleiding komt van de Duitse violist Martin Landzettel en organist Hans Houtman.

Toegangsprijs € 20,-- Voorverkoop € 18,50 via www.cantate-gorinchem.nl Jongeren tot 18 jaar betalen € 10,--. Aanvang 20.15 uur.

Op vrijdagmiddag 13 december geeft Martin Landzettel in de Lutherse Kerk in Gorinchem een masterclass zang volgens de Lichtenberger methode met als thema "raak de juiste snaar". Belangstellenden kunnen als toehoorder aanwezig zijn. Informatie: www.klankinitiatief.nl

advertentie
advertentie