Poolse Nachtegalen (archieffoto)
Poolse Nachtegalen (archieffoto) Theo Bos

Kerstconcert in Grote Kerk Gorinchem staat pakt dit jaar wel heel verrassend uit.

7 december 2019 om 13:45 Activiteiten Deel je nieuws

Het 31e Kerstconcert in de Grote Kerk te Gorinchem wordt wel weer heel bijzonder. Op de aankondigingen staat "verrassende programmering" en na wat informatie gewonnen te hebben is dat ook zo. Er is veel aandacht besteed aan nieuwe arrangementen en veel samen doen.

Jos Jansen dirigent  Wie de website van Jos Jansen raadpleegt, ziet vooral een glimp van zijn prachtige carrière als trombonesolist. Maar bij Koninklijke Harmonie De Bazuin is hij sinds 2017 toch echt de dirigent. ,,Ik vind alleen de trombone spelen niet voldoende. Dirigeren is ook heel leuk. De liefde voor de bastrombone erfde Jos van zijn vader. ,,Mijn vader was trombonist. Ik was meteen verliefd op het geluid. Al tijdens de conservatorium opleiding werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel.

Petra Berger
Petra is bij De Bazuin al lang geen onbekende meer. Onlangs was ze als solist bij het jubileumconcert. Het is prettig samenwerken met Petra. Een rasartiest en vakvrouw die weet hoe het allemaal werkt. Naast haar professionele aanpak kan Petra ook geweldig zingen en elke keer genieten we ervan.

Poznan Cathedral Choir (Poolse Nachtegalen)         Geweldig om het wereldberoemde Poznan Cathedral Choir weer te mogen ontmoeten tijdens dit kerstconcert. In 1989 was het jongens- en mannenkoor voor de eerste keer in de Grote Kerk bij het Kerst-Jubileum-Concert van 100 jaar De Bazuin. Het koor heeft deelgenomen aan de kerstconcerten in 1990, 1999 en 2011. Voor het eerst in de geschiedenis zal het koor samen met het orkest een aantal stukken tengehore brengen.

StickArts, de slagwerkgroep die speciaal voor dit kerstconcert is geformeerd                                          Deze formatie bestaat uit Adrie van Werd, Peter Bansberg en Jan Hendrik Hootsen. Drie geroutineerde en professionele slagwerkers die elkaar al kennen en met elkaar samenwerken vanaf hun jeugd en conservatoriumtijd. Vooral Adrie en Jan Hendrik hebben al een lange verbintenis met elkaar én met De Bazuin.

Ze zijn beiden als jonge knulletjes met hun muzikale carrière begonnen bij De Bazuin en hebben daar een lange historie opgebouwd in de drumband, jeugdorkest en het grote orkest.

31e Kerstconcert zaterdag 21 december 2019 in de Grote Kerk Gorinchem. Aanvang 19.30 uur. Kerk open 19.00 uur Vrije zitplaatsen. Entree € 15,00 p.p. Incl. thee/koffie Kaartverkoop Gorinchem: Primera Arkelstraat. Bruna Piazza Center. TICKETS VIA WEBSITE: www.debazuin-gorinchem.nl

Petra Berger
advertentie
advertentie