Jordi Smulders namens Arkel in duel met Patrick Zwart van Altena.
Jordi Smulders namens Arkel in duel met Patrick Zwart van Altena. JAN NOORLANDT

Arkel lijdt nieuwe nederlaag, Unitas herovert koppositie

8 december 2019 om 22:56 Voetbal

REGIO Arkel is het eventjes kwijt in de tweede klasse F. De ploeg van coach Leon Elands wist zaterdag voor de vierde keer op rij niet te winnen. Dit keer was het Altena dat met 1-0 won.

Er werd verloren van Wieldrecht, gelijkgespeeld tegen GJS en vorige week verloren van VVGZ. Daar kwam zaterdag nog een nederlaag bij voor Arkel. Door een rake kopbal van Alexander McDermott was het Altena dat met een 1-0 zege de punten in Nieuwendijk hield. 

Kozakken Boys, Tweede Divisie Winst, nederlaag, winst, nederlaag. De prestaties van de afgelopen weken zijn bij Kozakken Boys nogal wisselvallig te noemen. Geheel in lijn van de afgelopen weken volgde afgelopen zaterdag dus weer een overwinning. GVVV werd in Werkendam met 4-2 verslagen. Sven van Ingen en Tyrone Conraad waren allebei twee keer trefzeker.

Unitas (zo.), Hoofdklasse B Een week nadat Unitas de koppositie in de Hoofdklasse kwijtraakte, hebben de Gorcumers die alweer terugveroverd. De Roodbroeken wonnen zelf met 0-1 van EHC terwijl zowel Halsteren als Baronie verloor. Unitas staat nu weer bovenaan met één punt voorsprong op SV Juliana '31 en Halsteren.

Woudrichem, 2F Woudrichem verloor vorige week met liefst 0-4 van Altena en diezelfde score stond afgelopen zaterdag al binnen twintig (!) minuten op de klok in de uitwedstrijd tegen Heukelum. Heukelum maakte razendsnel vier goals tegen de kampioen van de eerste periode. Voordeel was daardoor ook dat de Vissenkoppen nog zeventig minuten hadden om de stand weer recht te trekken. En dat lukte: Dillis de Vries maakte de 1-4, waarna Nick van Giessen drie goals voor zijn rekening nam. Voor de vierde keer op rij weet Woudrichem niet te winnen, al voelde het punt van zaterdag wel als een overwinning.

GJS, 2F GJS krijgt langzaam maar zeker de smaak te pakken. Al vier wedstrijden op rij verloor GJS niet en daar kwam zaterdag wedstrijd nummer vijf bij. Op bezoek bij Roda Boys, dat zeven punten uit de laatste drie wedstrijden had, werd met liefst 0-4 gewonnen voor de mannen van coach Marco Verbeek. Nordin El Hassani nam drie treffers voor zijn rekening, Youri Bos benutte net als de twee weken daarvoor een strafschop.

Sleeuwijk, 2F Sleeuwijk heeft de laatste plek in de tweede klasse F verlaten. De ploeg van coach Pieter Tuns won heel knap op bezoek bij Pelikaan, tot vorige week nog koploper. Na een 1-0 achterstand was het Jeffrey Molhoek die met twee treffers de winst veilig wist te stellen.

SVW, 3C SVW kreeg zaterdag hekkensluiter Perkouw, dat nog maar één punt pakte, op bezoek. De koploper maakte geen fout en won overtuigend met 7-1. Concurrent Alblasserdam won ook weer en dus blijft het gat met die ploeg twee punten. Mounir El Ouazizi en Ahmed Kelifa scoorden allebei twee keer, Gino Dix, Redwan Ouajnan en Emre Gülpinar maakten er eentje.

Schelluinen, 3C De wedstrijd Schelluinen – Meerkerk werd afgelast.

Vuren, 3D Vuren is ook na zaterdag nog hekkensluiter in de vierde klasse D. Op bezoek bij GVV'63 werd met 4-2 verloren. Na een 3-0 achterstand brachten Bastiaan van Horssen en Bas van der Vliet de score nog terug tot 3-2, maar de eindstand werd uiteindelijk bepaald op 4-2.

Herovina, 4D Herovina was vorige week een weekje vrij en dat heeft de ploeg van Glenn Calor blijkbaar goed gedaan. Er werd met liefst 8-2 gewonnen van Rhelico. Kevin Steenbruggen scoorde vijf keer, Coen de Ridder (tweemaal) en Arnel Kocan namen de andere treffers voor hun rekening. Omdat koploper Asperen verloor van Peursum is Herovina de koploper genaderd tot drie punten.

SVS'65, 4D SVS'65 morste dure punten afgelopen zaterdag. SVS'65, dat stevig in de topvijf staat, liet twee punten liggen middels een 1-1 gelijkspel tegen Beesd.

Unitas (za.), 4D De zaterdagtak van Unitas won zaterdag voor de tweede keer dit seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Leerdam Sport werd met 4-3 gewonnen na een 1-3 achterstand. Mike Venderbos (twee keer) Boaz Helderman en Ismael El Kaddouri scoorden.

advertentie
advertentie