Goede samenwerking tussen de kaaswinkels in de binnenstad en Piazza Center.
Goede samenwerking tussen de kaaswinkels in de binnenstad en Piazza Center. Victorien Weber
ADVERTORIAL

Samen sterk als Alexanderhoeve

10 december 2019 om 09:44 Zakelijk

GORINCHEM Sinds begin van dit jaar zijn er twéé kaaswinkels van Alexanderhoeve in Gorinchem. Naast de winkel in Piazza-center aan de Schoutstraat 35, is het vroegere Kaas & Zo aan de Gasthuisstraat 29 in de binnenstad begin dit jaar overgegaan naar Alexanderhoeve.

door Victorien Weber

De Alexanderhoeve winkels staan bekend om hun mooie assortiment binnen- en buitenlandse kazen, maar daarnaast verkopen de exclusieve kaaswinkels vers gebrande noten, handgemaakte bonbons, verse sappen en diverse heerlijke wijnen.

Manon Visser van Alexanderhoeve Piazza vertelt: ,,Wij zijn beiden eigenaar en kunnen het als echte Gorcumers goed met elkaar vinden. Aan de ene kant zijn we concurrenten, aan de andere kant collega's en we helpen elkaar waar nodig. We dragen dezelfde naam. Wel voeren we ieder onze eigen koers en verschilt de opzet en indeling van de winkels."

,,Wij als Alexanderhoeve Binnenstad verkopen naast vele soorten kazen ook vleeswaren en exclusieve pasta's. Onze samenwerking bestaat uit producten samen inkopen en klanten doorverwijzen indien een product niet aanwezig is in een van de winkels. Zo heb ik een leverancier die niet bij mijn winkel in de binnenstad kan komen, maar wel bij Manon. Dan haal ik de producten gewoon bij haar op. Oftewel, we werken goed samen," aldus Remon.

Naast de winkels organiseren beiden 1 á 2 keer per jaar wijn- of portproeverijen. Manon in samenwerking met Wijnhandel van Ouwerkerk uit Arkel en Remon met Slijterij 't Kleine Uiltje. ,,De proeverijen zijn zeer geslaagde avonden waar klanten onze speciale kazen bij een goede wijn of port kunnen komen proeven."

De laatste twee maanden van het jaar zijn extra druk bij Alexanderhoeve. Beide zaken verzorgen sinterklaascadeaus, relatiegeschenken én kerstpakketten. ,,De kerstpakketten kunnen geheel naar wens worden samengesteld en ze worden tevens door ons bezorgd," vertelt Manon.

Bij beiden zit ondernemen in het bloed. "Ik ben in 2009 bij mijn oude buren in deze kaaszaak gaan werken en ik heb de zaak in 2016 van hen overgenomen," zo vertelt Remon. "In eerste instantie als Kaas & Zo en sinds begin dit jaar onder de naam Alexanderhoeve Binnenstad."

Manon laat weten uit een kaasfamilie te komen: ,,Mijn vader had vroeger een kaaswinkel in Hendrik Ido Ambacht. Ik heb 10 jaar in het Piazza-Center gewerkt tot ik de kans kreeg mijn eigen winkel daar te openen. Op 15 april 2015 werd ik eigenaar van de Kaasspecialist, sinds juni 2017 omgebouwd tot Alexanderhoeve Piazza-Center."

Wie meer wil weten over de kerstpakketten of relatiegeschenken is van harte welkom in de winkels van Alexanderhoeve. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.alexanderhoevekaas.nl of op de facebookpagina. U kunt natuurlijk ook bellen: Alexanderhoeve binnenstad 0183 795038, Alexanderhoeve Piazza-Center 0183 63.

advertentie
advertentie