Afbeelding
foto: GP-buro

Carnaval toch in De Nieuwe Doelen

10 december 2019 om 12:33 Evenementen

GORINCHEM Wat in oktober van dit jaar nog onmogelijk leek, blijkt nu toch mogelijk. Het Gorcums carnaval kan in 2020 gewoon in schouwburg De Nieuwe Doelen gevierd worden.

In oktober maakt de gemeente Gorinchem bekend dat De Nieuwe Doelen vanaf april tijdelijk weer haar deuren opent voor het verenigingsleven. Maar deze tijdelijke opening kwam tot grote ontsteltenis van Benjamin Meijers, voorzitter van Stichting Gorcums Carnaval, vijf weken te laat voor het Gorcumse carnaval dat vanaf 23 februari wordt gevierd.

Stichting Gorcums Carnaval heeft wekenlang nauw contact gehad met wethouder Dick van Zanten om de mogelijkheden te bekijken, maar Van Zanten hield voet bij stuk: De Nieuwe Doelen zou niet eerder open gaan dan begin april.

Volgens de gemeente zaten er teveel de kosten aan het eerder openstellen van De Nieuwe Doelen. Ook zou er volgens de gemeente geen mankracht zijn om de schouwburg die paar weken extra open te houden. Deze argumenten om De Nieuwe Doelen niet open te gooien lijken nu als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Diverse gesprekken, een protestactie in het gemeentehuis en bemiddeling door onder andere Gemma Biesheuvel gingen hier aan vooraf. ,,Waarom gebruikt de gemeente de kracht van de stad niet? Wij moeten dat met Gorcumse vrijwilligers toch zelf op kunnen lossen", zo zei Biesheuvel destijds tijdens de bespreking van de Cultuurvisie op het stadhuis.

advertentie
advertentie